ZAGREB

HOO prihvatio proračun za 2023. godinu, prvi u eurima- 36,9 milijuna eura

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pod predsjedavanjem čelnika Zlatka Mateše, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) održao je u hotelu Sheraton u Zagrebu 42. sjednicu Vijeća u aktualnom sazivu na kojoj je prihvaćen proračun za 2023. godinu, prvi u eurima.

U početnim točkama dnevnog reda prezentirana su financijska izvješća HOO-a. Prihvaćene su izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna HOO-a: ukupno planirani prihodi za 2022. godinu u iznosu od 272,3 milijuna kuna uvećavaju se za 12,9 milijuna na iznos od 285,3 milijuna kuna, uz ukupne rashode za 2022. u iznosu od 286,9 milijuna kuna. Razlika između ukupnih prihoda i rashoda u iznosu od 1,6 milijuna kuna odnosi se na višak prihoda iz 2021. godine, prenesen u ovu godinu. Na kraju je prihvaćen je i prvi proračun HOO-a u eurima, odnosno - prijedlog Programa javnih potreba sporta i financijskog plana HOO-a za 2023. godinu u iznosu od 39,6 milijuna eura ili 299 milijuna u kunskoj protuvrijednosti.

Direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković prezentirao je iznimno uspješno marketinško poslovanje HOO-a, koji je, trenutačno s 25 partnera u sponzorskoj obitelji, jedan od vodećih među nacionalnim olimpijskim odborima na svjetskoj razini. Vrijednost ugovora u 2022. godini dosegnula je 11 milijuna kuna. 

Jednoglasnom odlukom prihvaćeni su i prijedlozi izmjena i dopuna Pravila za razvojne programe HOO-a te odluke za iznose njihovih potpora u 2023. godini. U izmjenama i dopunama olimpijskih kandidata za ljetne Igre XXXIII. olimpijade (OI Pariz 2024.) dvoje jedriličara je s 1. studenoga prešlo iz kategorije potencijalnog B u kategoriju potencijalnog A olimpijskog kandidata - Palma Čargo i Filip Jurišić, dok je Luka Mratović, s istim nadnevkom, uvršten u program kao potencijalni B kandidat. 

Odlukom članova Vijeća HOO-a, koju treba potvrditi i Skupština nacionalne olimpijske udruge, Hrvatskom korfball savezu, zbog neispunjavanja uvjeta, prestaje članstvo u HOO-u. Kao i na svakoj sjednici Vijeća, razmatrani su zahtjevi nacionalnih sportskih saveza za dobivanje pozitivnog mišljenja za organizaciju međunarodnih natjecanja u Republici Hrvatskoj. Ovom prigodom dobio ga je Hrvatski kickboxing savez za domaćinstvo WAKO Europskog kupa Karlovac Open, od 10. do 12. veljače 2023. godine u Karlovcu. Istom događaju odobreno je i pokroviteljstvo HOO-a. 

Na prijedlog Hrvatskog nogometnog saveza, pozitivno mišljenje za prijam sportaša u hrvatsko državljanstvo dobio je Din Klapija, talentirani mladi nogometaš hrvatskih korijena (rođen 5. siječnja 2007. u New Yorku), za kojeg interes već pokazuju i europski klubovi.  

Svečanost Velikog dana hrvatskog sporta održat će se 21. prosinca u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu (20.00), a prethodit će joj sjednica Skupštine HOO-a (14.00). 

  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum