AL RAYYAN

SP Katar: Izjave nakon dvoboja Argentina - Australija (2-1)

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izjave nakon dvoboja Argentina - Australija (2-1):

Lionel Messi, autor prvog pogotka Argentine:
"Vrlo sam sretan zbog ove pobjede, napravili smo još jedan korak ka naslovu. Bila je to fizički vrlo teška utakmica i kontrolirana. Možda smo je mogli riješiti ranije i zaključati vrata, ali nismo. Osim njihovog zadnjeg udarca koji je obranio Dibu Martinez, nismo previše patili". 

Nahuel Molina, desni bočni Argentine:
"Nevjerojatno. Patili smo na kraju utakmice, znali smo da oni mogu proći, da su jaki u kontranapadu i na lopti. Malo smo patili na kraju, ali uspjeli smo i prošli. Sve utakmice su teške. Pokušavali smo igrati svoju igru, to smo i uspjeli, tako smo i zabili. Privilegija je igrati s Messijem. Znamo da moramo biti strpljivi, znamo da će on završiti tako što će naći to malo prostora i znamo da uvijek imamo tog asa u rukavu".

Graham Arnold, australski izbornik: 

"Rekao sam dečkima da ne mogu biti ponosniji na njih i na sve što su dali, meni i zemlji. Bio je to dug, težak put od četiri i pol godine. Naravno, malo sam razočaran, jer mislimo da smo mogli imati malo više. Ali siguran sam da je zemlja jako ponosna na ove dečke. Ne igraš svaki dan s trećom najboljom momčadi na svijetu i mislim da smo napravili sjajan posao. Ponosan sam na žrtve koje su podnijeli tijekom ovog putovanja. Čuli smo puno da smo bili najlošija momčad "Socceroos" svih vremena, a  došli smo do 1/8 finala, kao 2006. godine, uzevši šest bodova u grupi, što se nikad nije dogodilo. Messi? On je nevjerojatan. On je jedan od najvećih svih vremena, on je izvanredan. Imao sam privilegiju igranja protiv Diega Maradone i treniranja Messija protiv Argentine. Argentina mora biti ponosna i sretna što je imala dva igrača ovakvog kalibra.Nogomet je sport koji ujedinjuje našu naciju, a navijači su bili jako sretni što su prisutni na Svjetskom prvenstvu. Ali tako bi trebao biti svaki put i potrebno nam je da vlada uloži novac u razvoj ovog sporta."


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum