TAJLANDSKI BOKS

Član pulskog Punch it Gyma slavio u slovačkom Prievidzu: Teo Mikelić svladao Jakuba Kadaša

Uspio sam ga odlično pogoditi već u prvoj rundi, nakon čega je sve dalje bila jednosmjerna ulica. Praktički nisam primio niti jedan ozbiljniji udarac, dok sam ih s druge strane zadao kao nikad do sada i sve me ruke bole od toga koliko sam ga puta pogodio, rekao je Mikelić

| Autor: Ivica CEROVAC
IZDOMINIRAO DOMAĆEG BORCA - Teo Mikelić

IZDOMINIRAO DOMAĆEG BORCA - Teo Mikelić


Teo Mikelić, član pulskog Punch it Gyma, vratio se pobjedama. Mjesec i pol dana nakon što ga je na borilačkoj priredbi "Noć Bojovnika", održanoj u češkom gradu Dobrišu, sudačkom odlukom svladao domaći borac Leo Brichta, najbolji istarski kickboksač nastupio je u slovačkom gradu Prievidzu i na eventu pod nazivom "Real Fight Arena 6" nadjačao Slovaka Jakuba Kadaša. Bila je to borba u tajlandskom boksu s MMA rukavicama, uz dozvoljeno korištenje laktova i koljena, održana u kategoriji do 75 kg te dogovorena u tri runde po tri minute, a Mikelić je slavio prekidom u trećoj rundi.

- Odradio sam sve što smo planirali i baš sam zadovoljan kako je to izgledalo, nije krio Teo Mikelić, kojem su društvo u slovačkoj pravili treneri Denis Vojniković i David Vasić. - Kadaš je kvalitetan borac, dobro smo ga prostudirali i pripremili pravu taktiku koju sam u kavezu sproveo u djelo. Znali smo da ima jaku desnu ruku i jak desni kick te je dogovor bio da se držim daleko od njega, a onda snažno uletim i "stresem" ga. Uspio sam ga odlično pogoditi već u prvoj rundi, nakon čega je sve dalje bila jednosmjerna ulica. Praktički nisam primio niti jedan ozbiljniji udarac, dok sam ih s druge strane zadao kao nikad do sada i sve me ruke bole od toga koliko sam ga puta pogodio. Ipak je riječ o malim rukavicama te se Kadaš pokazao kao iznimno čvrst borac i stvarno je puno toga uspio izdržati.

Teo MikelićTeo Mikelić

Borba se prekida poslije tri nokdauna u jednoj rundi ili poslije četvrtog ukupno. Malo je nedostajalo da u Prievidzu već u prvoj rundi zaživi prvi scenarij, ali na kraju je domaći borac uspio "preživjeti" do treće runde.

Teo MikelićTeo Mikelić

- Dvaput sam ga u prvoj rundi rušio ručnim tehnikama, jednom desnim direktom i drugi put desnim krošeom, nakon čega sam ga na samom isteku runde pogodio nogom zadnjim kružnim te da su mu tada brojali, bio bi to automatski kraj borbe, istaknuo je Mikelić.

Teo MikelićTeo Mikelić

- No, kako je riječ o domaćem borcu, malo su mu progledali kroz prste i sudac nije odmah reagirao, taman da se oglasi gong koji ga je spasio i označio kraj runde. Pauza koja je uslijedila pomogla je Kadašu da se donekle oporavi te je u drugoj rundi imao samo jedno brojanje, a onda sam ga u trećoj pogodio high kickom i to je bio kraj.

Teo MikelićTeo Mikelić

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom