JEDRENJE: nAJBOLJE PLASIRANI PULJANI

ZAVRŠILA VELIKA REGATA SVETI NIKOLA: U klasi ILCA 4 pobijedio je Tedi Leonardelli, Lea Rakovac treća, dok je u klasi Optimist Edi Jurman treći

| Autor: Glas Istre
 Tedi Leonardelli (Snimio Hrvoje DAMJANOVIĆ)

Tedi Leonardelli (Snimio Hrvoje DAMJANOVIĆ)


S tri jedrenja za sve klase u nedjelju je završila najveća jedriličarska regata na ovom području, regata Sveti Nikola. Zapadnjak od 15 čvorova pružio je savršene uvjete za iskusnije jedriličare, dok su se neki od najmlađih ranije vratili na kopno.

U najbrojnijoj klasi Optimist nakon 6 jedrenja pobjedu je odnio Splićanin Josip Tafra iz Labuda, dok je Edi Jurman iz pulskog Uljanika završio na trećem mjestu. Klase ILCA 4 i ILCA 6 odjedrile su 7 jedrenja, u klasi ILCA 4 pobijedio je Tedi Leonardelli iz Vege, dok je njegova klupska kolegica Lea Rakovac završila ukupno treća, te drugoplasirana djevojka. U klasi ILCA 6 pobjede u obje konkurencije otišla su u splitski Labud, Antunu Tomaševiću i Petri Mastelić.

Novosti od ove godine je i da su se osim pojedinačnih nagrade dijelile i nagrade za najuspješniji klub u klasama Optimist i klasi ILCA tako da se zbroje pojedinačni rezultati natjecatelja. Prijelazni pehar za najbolji klub dodjeljuje se u spomen na Vladimira Barbića, predsjednika Vege i jednog od začetnika ove regate. Prijelazni pehar u klasi Optimist osvojili su jedriličari iz finskog Helsingforsa, a u klasi ILCA jedriličari Vege (Tedi Leonardelli, Lea Rakovac, Paola Čelić, Roko Schmidt).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini