RUKOMET

Umažani danas gostuju u Bjelovaru: OBRANOM DO BOD(OV)A SPASA

| Autor: Mijat GAVRAN
PONOVITI NAJBOLJE IZDANJE - Matija Golik (Snimio Mijat Gavran)

PONOVITI NAJBOLJE IZDANJE - Matija Golik (Snimio Mijat Gavran)


Nije li došao trenutak da umaški rukometaši u najpotrebnijem trenutku aktualne sezone uzvrate bjelovarskoj momčadi za posljednje, domaće i gostujuće poraze? Doživjeli su ih "plavo-žuti" unatoč solidnim igrama, no sada se nalaze u situaciji da im svaki bod vrijedi dvostruko u nastojanju da izbore ostanak u Premijer ligi. Itekako im je potreban pokoji bod s nekog od dvaju preostalih gostovanja u Bjelovaru i Dubrovniku, te uspjeh na domaćem parketu s Trogiranima.

– Zbilja smo u toj utakmici s Bjelovarčanima umnogome podbacili, kao i protiv Moslavine. S tim bi bodovima, pa čak i dijelom njih, danas bili spokojniji. Ovako, nema nam druge do negdje se iskupiti i koliko god se to činilo nemogućim, zašto ne i u kultnoj dvorani Europskih prvaka. Domaćini su poodavno prebrodili sve brige oko ostanka u Premijer ligi i za narednu sezonu.

Međutim, znamo koliko će to biti teško, ali ne odustajemo od mogućnosti da ih iznenadimo. Da bi to i ostvarili morat ćemo ponoviti jednu od svojih najboljih partija kad smo pobjeđivali i suparnike koji igraju Ligu za prvaka. U prvom redu u obrani moramo odigrati jako pametno i požrtvovno, a u napadu si ne smijemo dozvoliti brzopletost. U suprotnom, svaku pa i najmanju pogrešku Jurjević, Lukačec i društvo kažnjavaju. Nastojat ćemo biti najbolji u obrani i tako našim golmanima omogućiti da budu što uspješniji. Uz njihov doprinos možemo se nadati da nismo bez izgleda u ovoj utakmici, kazao je graditelj igre umaške momčadi Matija Golik.

Utakmica Bjelovar – Umag igra se danas u 19,14 sati u sportskoj dvorani Europskih prvaka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater