RUKOMET

Umaški premijerligaš večeras ugošćuje Goricu: BILI BI TO DVOSTRUKO VRIJEDNI BODOVI

Mislim da po pitanju forme rastemo i da bi napokon trebali zaigrati u najjačem sastavu, zato optimistički dočekujemo renomiranog suparnika, rekao je trener Boris Lisica

| Autor: Mijat GAVRAN
REPRIZIRATI DOMAĆE PREDSTAVE - Gabriel Buvinić (Snimio Mijat Gavran)

REPRIZIRATI DOMAĆE PREDSTAVE - Gabriel Buvinić (Snimio Mijat Gavran)


Prošlosubotnji je gostujući nastup protiv Dubrave za umaške rukometaša bio generalna provjera za novi ispit, o čijoj zahtjevnosti je bespredmetno raspravljati. Ništa lakše neće "plavo-žutima" biti niti danas protiv Gorice, koja je uz bok vodećem dvojcu PPD Zagrebu i Dubravi. Izuzetno teška iskušenja zapala su umašku momčad u finišu prvoga dijela ligaškog natjecanja.

Domaći bodovi

Poslije Dubrave i Gorice, umaška družina će "na noge" susjedima, Porečanima. Na bodove računati protiv takvih suparnika teško je, osim da se uistinu dogodi izvrsna izvedba. I o tome razmišljati, a i nadati se istom, sportski je. Iako umaški rukometaši i stručni stožer nisu daleko od planiranog bodovnog učinka, uz još poneki bod malo spokojniji bili bi trener Boris Lisica te pomoćnici Goran Sinčić i trener vratara Zoran Srebrnić. Doma su uknjižili bodove protiv Vinkovčana i Karlovčana, a s četiri gostovanja vratili su se praznih ruku. Više od toga očekivati u susretu s PPD Zagrebom i Dubravom, bilo bi presmiono. Istina je da su se u umaškom taboru nečemu višem nadali u Rudama, od onog što su doživjeli.

– Lijepo je planirati, ali i drugi jednako tako "kuju" slične planove, koji se svode na to da se, u prvom redu, bodovi osvajaju doma. U gostima su vam izgledi više nego mali, a da se i ukaže prilika za uspjeh, toliko toga se mora posložiti. Dugo treba čekati na takvo što i zato su svi fokusirani na domaće nastupe. Tko sretniji od sviju nas da ova utakmica završi poput onih sa Spačvom i Karlovcem. Bili bi to dvostruko vrijedni bodovi, znajući da je momčad Gorice u samom vrhu hrvatskog rukometa. Koliko god im se igrački kadar mijenjao, tvrdim da su i dalje jednako kvalitetni, s nekolicinom iskusnih te mladim igračima, ističe trener Umaga Boris Lisica.

Ponoviti Dubravu

Iskusni gostujući tercet je dobro znan.

- Dobro znamo što im znače Laljek, Ceković i Bura, a skupina darovitih igrača ih u stopu prati mladenačkim zanosom. To je njihova škola koja je izbacila zapaženu trojku, Čakarića, Gala i Tomašića, koji su obogatili znanje i u PPD Zagrebu, da bi sad stasali u Gorici. Sve to uvažavamo, ali jednako tako moramo vjerovati i u vlastite snage, odnosno mogućnosti, tako da ćemo tražiti načina kako suparnika iznenaditi, odnosno osujetiti njihove vrline. Mi se nadamo da možemo ponoviti solidnu igru protiv Dubrave, ali i prethodne domaće predstave te kraj utakmice dočekati u pobjedničkom raspoloženju. Mislim da po pitanju forme rastemo i da bi napokon trebali zaigrati u najjačem sastavu, zato optimistički dočekujemo renomiranog suparnika, zaključio je Lisica.

Utakmica Umag – Gorica igra se danas u 19 sati u sportskoj dvorani Stella maris.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater