RUKOMET

Umaške prvoligašice s optimizmom iščekuju novu sezonu: ISKUSNE MARIJETA VIDAK I INES LISJAK POVISILE AMBICIJE

| Autor: Mijat GAVRAN
Detalj s jednog od uvodnih treninga umaških rukometašica (M. GAVRAN)

Detalj s jednog od uvodnih treninga umaških rukometašica (M. GAVRAN)


Uz njih možemo ambicioznije gledati na sezonu koja je pred nama. Vidak je osam punih sezona bila članica trofejne Podravke iz Koprivnice, dok je dvije zadnje sezone igrala u inozemstvu. Lisjak je igrala za Lokomotivu, Samobor, Dugo Selo te zadnjih nekoliko sezona u Sesvetama, rekao je Ivan Sever

Startale su prije desetak dana umaške rukometašice s aktivnostima za sezonu od koje svi u klubu očekuju puno više nego protekle, koja je ostala nedovršena. Treniralo se po skupinama, kako su radne obveze igračica dozvoljavale, ali ono što su priželjkivali treneri Bruno Maros i Ivan Sever dogodilo im se u smiraj dana kojeg je u Umagu obilježilo olujno nevrijeme. Naime, uz svekoliki igrački kadar iz prošlog prvenstva i uz dvije vrijedne prinove, struka je s puno vedrine na licu dočekala takav trenutak, što je uvelike osnažilo i ambicije u žuto-plavom taboru.

– Imamo razloga za optimizam, ali i zadovoljstvo nakon ovog nezahvalnog razdoblja. Ljeto samo po sebi je uvijek specifično, a još i ovo neizvjesno vrijeme i snalaženje u njemu, no i to nas je nagnalo da razmišljamo i o mnogim drugim, mogućim situacijama. Krenuli smo ranije, jer se pojavila neka informacija da će prvenstvo krenuti početkom rujna. No, po svemu sudeći, vjerojatnije je da će prvenstvena iskušenja započeti tek potkraj rujna. Taj termin zasigurno je prihvatljiviji svima, a ne samo onima koji su vezani za rad u turističkom sektoru. Nadamo se da ćemo do početka bodovne utrke biti u optimalnoj formi, odnosno uspješnom svršetku   pripremnog ciklusu, kazao je trener Bruno Maros.

Ono što je kod njega i suradnika Ivana Severa popravilo raspoloženje je trenutačno stanje s igračkim kadrom. Mada su ostali bez organizatorice igre i dirigentice Tene Mataije te gotovo sigurno i bez druge iskusne članice, Azre Imamović, u jesenjem dijelu prvenstva zbog operativnog zahvata, dobra je vijest da su preostale igračice ostale na okupu. Ne treba posebno isticati što znači imati u ekipi Anu Jajčević, Teu Bunić, Kristinu Plahinek, Natašu Miočinović, Andreu Pavković, a od sada i dva znakovita imena hrvatskog rukometa, prinove Marijetu Vidak i Ines Lisjak.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum