Umag – Rudar 30:26

RUTINSKA POBJEDA UMAŠKIH RUKOMETAŠA: "Plavo-žuti" sve bodove osvojili na domaćem parketu

| Autor: Mijat GAVRAN
NAJBOLJI STRIJELAC - Gabriel Buvinić (Snimio Mijat Gavran)

NAJBOLJI STRIJELAC - Gabriel Buvinić (Snimio Mijat Gavran)


Susret 9. kola: Umag - Rudar 30:26 (15:11). Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja 150. Suci: Davor i Zoran Lončar (oba Varaždin).

UMAG: Lučin (7+0), Milinković, Sv. Matijević (4+0), Buvinić 10 (6), Rajković, Horozović, Kamba, Dizdar 4, V. Buršić, Galović, Tomljanović 3, Radić 7, Sinčić 2, Golik 1, Ćuzović 3.

RUDAR: Otmačić (3+0), Žitković (2+0), Skendrović 4, Runtas 5, Jurić, M. Štajnkler, Gaća 4, Škiljan, Suban, T. Štajnkler 1, Vrpoljac, Starčević 5, Trčak 6 (4).    

Sedmerci: Umag 6 (6), Rudar 4 (4). Isključenja: Umag 14 minuta, Rudar 16 minuta.

Umaški rukometaši su kompletan bodovni učinak ostvarili na svom parketu, u dosadašnjem dijelu prvenstva. I bez bod(ov)a s gostovanja pokazuje se koja je vrijednost pobjeđivanja doma i u trenutačnom poretku. Iznova je liga, uz izuzetak višestrukog i aktualnog prvaka PPD Zagreb, izjednačena kvalitetom ostalih sudionika. Zasad Umažani uspješno "brode" u bodovnoj utrci i nastave li tako u konačnici bi mogli biti zadovoljni sezonom koja je u tijeku. Trebat će izboriti čim više bodova prije doigravanja, odnosno "čistilišta" za ostanak u elitnom društvu.

Za ovaj dvoboj protiv Rudara bi mogli reći da je to bila rutinska pobjeda umaških rukometaša. Ostaje žal da su se gosti ponajprije iskazali po ratničkom stilu, pretjeranoj oštrini koja je često prelazila sve dozvoljene granice. Sretna je okolnost da su iskustvom, znanjem i autoritetom braća Lončar sva zbivanja održavali u primjerenim okvirima te je završilo bez nekih neželjenih posljedica.

Dvojbi oko pobjednika gotovo da i nije bilo, uz rezultatsku ravnopravnost iz prve četvrtine kada su "rudari" nakon 3:0 vodstva domaćina iz četvrte minute, uspjeli uspostaviti ravnotežu (7:7) koja je nestala u drugoj polovici prvog poluvremena. Ostvarili su "plavo-žuti" vodstvo od 14:9 nakon 25 odigranih minuta.

Niti nastavak nije donio ništa novo, osim što se za goste ukazao tračak nade u 41. minuti pri prednosti umaške momčadi 21:19. Potom su Umažani ubacili u "višu brzinu" i gostima nije preostalo ništa drugo nego potpisati kapitulaciju, odnosno pomiriti se s činjenicom da se niti s načinom igre kakvim su se predstavili u Umagu - bodovi ne osvajaju.

Za svojevrsni dekor u gledalištu pobrinula se umaška navijačka skupina Histri, u najvećem broju s polaznicima rukometne škole, kojima su se priključili i odrasli. Pred umaškom momčadi je još jedan domaći nastup i to protiv vodećeg PPD Zagreba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum