RUKOMET

"Plavo-žuti" deklasirali Goricu u 6. kolu Paket24 Premijer lige: UMAŽANI FURIOZNO STIGLI DO TREĆE POBJEDE SEZONE

Umag - Gorica 37:30 (22:14). Upečatljivom igrom i nadasve kvalitetnom predstavom u njenom najvećem dijelu umaški su rukometaši ostvarili svoju treću, najuvjerljiviju, pobjedu sezone. Ovom prilikom su "plavo-žuti" nadmašili sva očekivanja i pokazali vidan napredak u igri

| Autor: Mijat GAVRAN
NEBESKI SKAKAČ I TOPNIK - Tin Tomljanović (Snimio Mijat Gavran)

NEBESKI SKAKAČ I TOPNIK - Tin Tomljanović (Snimio Mijat Gavran)


Susret 6. kola Umag - Gorica 37:30 (22:14). Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja 200. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin).

UMAG: Lučin (19+0), Milinković, Matijević (4+0), Buvinić 9 (1), Buršić, Kamba, Horozović 2, Dizdar 5, Paradžiković, Tomljanović 11, Radić 2, Sinčić 3, Golik, Ćuzović 5.

GORICA: Turčić (2+0), Jozepović (1+0), Sladoljev (7+0), Ceković 5, Turkalj, Laljek 4 (1), Goričanec, Baković, Cikatić, Čakarić 6, Solariček, Bura 9 (1), Barišić, Tomašić 1, Gal 5.

Sedmerci: Umag 1 (1), Gorica 2 (2). Isključenja: Umag 6 minuta, Gorica -.

Upečatljivom igrom i nadasve kvalitetnom predstavom u njenom najvećem dijelu umaški su rukometaši ostvarili svoju treću, najuvjerljiviju, pobjedu sezone. Ovom prilikom su "plavo-žuti" nadmašili sva očekivanja i pokazali vidan napredak u igri, koji se mogao naslutiti tjedan dana ranije protiv Dubrave u gostima. Umažani su jednostavno rečeno "razbili" Velikogoričane. Teško da su gosti i pomislili da će im se takvo što dogoditi protiv Umažana, posebice nakon pet prvih minuta susreta. Bilo 3:0, ali im domaćini nisu dozvoli da se "razmašu" znajući odakle prijeti najveća opasnost i to su uspješno odradili. Umaški stručni stožer je smislio plan kako Luciana Buru "primiriti". U tome su uspjeli, jer u prvih pola sata samo je dva gola postigao. Brzo su "plavo-žuti" sredili svoje redove, najprije one obrambene i doslovno neutralizirali najjače oružje gostiju (polu)kontru. Zadnje što je koliko-toliko moglo zadovoljiti Velikogoričane je da su umaško vodstvo od dva gola, okrenuli u svoju korist 9:10 u 16. minuti. Nakon toga gostima je ponestalo streljiva, dok su domaći igrači ostatak prvog poluvremena odradili u stilu "rafalne paljbe". Naime, u 14 minuta su dali 13 golova, a suparnik samo četiri, za neočekivano visoku prednost "plavo-žutih" nakon prvog odigranog poluvremena. U tom su dijelu umaški vratari, napose Tin Lučin razočarali goste svojim obranama i tako ugradili i svoj već ustaljeni obol u ovaj uspjeh.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of