RUKOMET

PETAR KRUPIĆ: Pokazalo se da stas i snaga nisu uvijek presudni na putu do uspjeha

| Autor: Mijat GAVRAN
KOMPLETIRAO KOLEKCIJU MEDALJA UMAŠKIH REPREZENTATIVACA - Petar Krupić

KOMPLETIRAO KOLEKCIJU MEDALJA UMAŠKIH REPREZENTATIVACA - Petar Krupić


Odlična priprema za svaku utakmicu je bila presudna. Ulazak u četvrtfinale bio je ogroman uspjeh i zato smo davali sve od sebe da to potvrdimo. U utakmici za brončanu medalju pobijedili smo moćnu Srbiju i pokazali da se od nas i ubuduće mogu očekivati slični uspjesi, rekao je Krupić

Potvrdu dobro nam poznate uzrečice da "na mlađima svijet ostaje", koja je istinita bez bilo kakve sumnje, može se naći i u ovoj priči o najnovijem uspjehu našeg trofejnog sporta. Najmlađe nade hrvatskog rukometa su svoje međunarodno "krštenje" zaključili brončanim odličjima na Mediteranskim igrama u drevnoj Ateni. Izuzetnim se, i uspjehom za pamćenje, mora to smatrati iz više razloga.

Preskočeni Egipćani

Prvo kao što rekosmo, jer je to njihov debi na međunarodnoj sceni u nekom službenom natjecanju, a drugo što je još znakovitije je - da su bili najmlađa momčad na tom natjecanju. Naime, umjesto kadetske selekcije, igrači 2002. godište i mlađi, na MI je nastupila mlađekadetska vrsta, dječaci rođeni 2004. godine i mlađi. Koliko god takva odluka Hrvatskog rukometnog saveza bila čudna i neobična u konačnici se pokazala dobitnom. Tko to može demantirati nakon postignuća koja su bila i izvan snova najvećih optimista. Nevažni su svi mogući upiti o tome zašto su ti mladci poslani u borbu s dvije godine starijim ekipama, no oni su iz svega toga izašli kao pobjednici. Stoga odličja koja su osvojili ti mladci gotovo da isijavaju zlatni sjaj.

Sve ono što se činilo manjkavim za mlađekadetsku reprezentaciju, oni su pretvorili u svoje prednosti. Mladci u "kockastom" mada ispraćeni skromno i gotovo sramežljivo, dočekani su kako to pobjednici i zaslužuju. Ozarena lica dječaka izbornika Mateja Miškovića i suradnika govorila su sve. Svoje premijerno ostvarenje poput iznimnog zajedništva kojim su se iskazali doživljavaju na jedinstven način, upravo u onakvom obliku kakvim su se predstavili na putu do brončanog odličja.

– Vjerujem da su za naš uspjeh najviše učinili izbornik i cijeli stručni stožer i zaslužuju sve pohvale, jer oni su bili ti koji su nas pripremili za sve ono što smo prikazali. Odlično su snimili naše protivnike i hrabrili nas da nemamo što izgubiti, za razliku od protivnika koji imaju imperativ pobjede. Mislim da nam je pobjeda protiv Egipta, koju nitko nije očekivao, dala "krila" tako da smo pokazali da se možemo ravnopravno nositi i s kvalitetnijim reprezentacijama. Ulazak u četvrtfinale bio je ogroman uspjeh i zato smo davali sve od sebe da to još više potvrdimo. Pokazalo se da stas i snaga nisu uvijek presudni na putu do uspjeha. Opet ponavljam, što je mišljenje i svih ostalih suigrača, da su za osvajanje ove medalje najzaslužniji izbornik, njegovi pomoćnici i oni koji su brinuli o nama. Odlična priprema za svaku utakmicu je bila presudna za svaki nastup, kao i u dvije zadnje utakmice. Izgubili smo od moćnijih Crnogoraca, ali su nam svi, kao i protivnici, došli čestitati. Naročito su nam godile pohvale izbornika i vodstva reprezentacije, da bi dali zavjet da ćemo "poginuti" u utakmici za brončanu medalju. Za takav pristup smo nagrađeni u utakmici za pamćenje, koja je obilovala pravom dramom. Pobijedili smo moćnu Srbiju i pokazali da se od nas mogu očekivati slični uspjesi, vidno zadovoljan rekao je umaški mladac Petar Krupić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater