"KRATKI" ZA JEDNU POBJEDU

OSTALI NA KORAK DO LIGE ZA PRVAKA Trener rukometaša Umaga o izazovima prošle i iduće sezone GORAN SINČIĆ: IMAMO PUNO POVJERENJA U OVAJ IGRAČKI KADAR

| Autor: Mijat GAVRAN
Oslonac mlađim suigračima - Igor Vujić (Milivoj MIJOŠEK)

Oslonac mlađim suigračima - Igor Vujić (Milivoj MIJOŠEK)


Na temeljima dobre pripremljenosti zasnivat će se, uz momčadski karakter, naša snaga. Stariji i iskusni igrači su se pokazali u očekivanom svjetlu, bili su oslonac mlađim igračima koji su iskoristili ukazanu im priliku i nametnuli se, rekao je trener Sinčić

Iz vlastitog iskustva većina sportaša i onih koji rade s njima mogu posvjedočiti da je tako nevidljiva nit između uspjeha kojemu streme i potpuno su mu predani, do ispunjenja tog, osobnog ili ekipnog, cilja. Iskusila je to i momčad umaških rukometaša, istina u nedovršenoj sezoni. Pamtit će je zasigurno, iako su bili "pošteđeni" deset veoma neizvjesnih iskušenja u Ligi za ostanak. Bila je to prigoda da u izazovnoj borbi "plavo-žuti" pokažu da im je mjesto u elitnom društvu, uz stasanje mladih snaga. Stoga se vraćamo na uvodnu rečenicu i podsjećamo da je tako malo nedostajalo da Umažani ponovno zaigraju Ligu za prvaka.

Bila im je potrebna jedna pobjeda, a na pragu takvog postignuća bili su u više navrata. Iako je to u gostima zahtjevnije odjelotvoriti, jer domaći parket je po nepisanom pravilu uistinu vrijedna prednost. Propustom u umaškim redovima smatraju poraz od Zamećana u rukometom domu, dvorani Stella maris, uz onaj koji se na početku sezone dogodio sa Sesvećanima. Ima to svoje nepisane zakonitosti i stoga ih trener Goran Sinčić i suradnici uvažavaju.

- Sport nas može naučiti i mnogim životnim vrijednostima i zato kada jednom "uđete" u taj svijet nije se jednostavno maknuti, a i ne bi bilo dobro. Čovjek, slično kao i u sportu, pronalazi nadahnuće za sve što radi uz vrijeme koje posvećuje sportu, što nas itekako obogaćuje. Da je to uistinu tako nije teško zaključiti po mnogim kazivanjima i svjedočenjima koja su se mogla svakodnevno čitati i čuti u vrijeme pandemije. Koliko sport u bilo kakvom obliku znači svima, od najviše do najniže razine, od profesionalaca do amatera, nije teško zaključiti. I sami smo to osjetili, zato svi željno iščekujemo povratak aktivnostima, kaže nam trener Umažana Goran Sinčić.

U samoj završnici "plavo-žuti" su igrama pokazali da im začelje ljestvice po mnogočemu ne pripada, nakon šokantnog poraza od Zameta i gubitka izgleda za plasman među najuspješniju četvorku. Moglo bi se reći da su Umažani sezonu spasili s dva uspjeha u nizu, vrlo vrijednim pobjedama protiv Vinkovčana pred domaćim navijačima i na varaždinskom parketu u zadnjoj utakmici ligaškog natjecanja.

- Mislim da je momčad baš u tim nastupima pokazala mnoge od vrijednosti na kojima ćemo i u sezoni koja je pred nama graditi svoja postignuća. Uistinu su igrači pokazala karakter u tim iskušenjima koja su nam donijela pomak ka sredini, odnosno sedmo mjesto. U doigravanje bi ušli s tri boda koji su imali svoju vrijednost na putu do očuvanja statusa. Iako je nezahvalno u sličnim situacijama bilo što tvrditi, mi smo čvrsto vjerovali da smo s raspoloživim snagama u stanju o stati u Premijer ligi. Završilo je tako kako je malo tko očekivao. Neki su zadovoljniji da je natjecanje prekinuto, no mi u neku ruku žalimo što se nije igralo. U prvom redu poradi toga da mlađi igrači steknu određeno iskustvo i za predstojeću sezonu budu još upečatljivi u iskazu osobnih vrijednosti, za dobrobit cijele momčadi, ističe trener Umaga.

Okrenuo se potom Sinčić idućoj sezoni.

- Prema trenutnim saznanjima, trebali bi ostati na okupu, odnosno na glavninu momčadi moći ćemo računati i za sezonu koja je pred nama. Makar je teško predvidjeti bilo što, jer u to smo se uvjerili, sačekat ćemo i vidjeti što će nam donijeti vrijeme koje je pred nama. Planiramo s aktivnostima početi ranije, to ćemo sa stručnjacima za taj segment ustvrditi. U svakom slučaju, na temeljima dobre pripremljenosti zasnivat će se, uz momčadski karakter, naša snaga. Stariji i iskusni igrači su se pokazali u očekivanom svjetlu, bili su oslonac mlađim igračima koji su iskoristili ukazanu im priliku i nametnuli se. Zbilja su pokazali da se i na njih može računati i zato s optimizmom svi čekamo početak pripremnog ciklusa. Za sada je svaki igrač aktivan individualno ili u manjim skupinama ponajprije na otvorenom održavaju kakvu-takvu tjelesnu spremu. Dečki znaju što im to znači i stoga je važno da se nisu prepustili potpunom mirovanju. Što će nama, ali i inim premijerligašima donijeti vrijeme do početka sezone, bit će zanimljivo vidjeti. Uglavnom, sve ćemo učiniti da u zajedništvu s našom vjernom publikom ispunimo očekivanja.

Predvidjeti bilo što uistinu je nemoguće, zato će se u umaškom klubu ponajprije posvetiti onome na što mogu utjecati i tako, u stručnom i igračkom dijelu, učiniti sve za što uspješniju sezonu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini