RUKOMET

Novo slavlje Umaga u Prvoj ligi: UMAŠKE SUZE RADOSNICE

Umag – Osijek 32:26 (16:13). Sretne su umaške igračice zbog iskazane im potpore, čemu ponajbolje svjedoče njihove emocije. Naime, ovu su pobjedu zalile suzama radosnicama. U istu su ugradile sve što znaju, svekoliki igrački potencijal, mladost i iskustvo igrajući sa 150-postotnim angažmanom i doslovce su - srce ostavile na parketu

| Autor: Zlatko GAVRAN
PULJANKA SE PREDSTAVILA U NAJLJEPŠEM SVJETLU - Katarina Raspudić (Snimio Mijat Gavran)

PULJANKA SE PREDSTAVILA U NAJLJEPŠEM SVJETLU - Katarina Raspudić (Snimio Mijat Gavran)


Susret 14. kola Umag - Osijek 32:26 (16:13). Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja 200. Sutkinje: Ivana Kirasić i Vlatka Stipetić (obje Ogulin).

UMAG: Blašković (11+0), Sladić (1+0), Nikolić 1, Kernjus, Hrelja 2, Miočinović 8 (4), Jajčević 10 (2), Raspudić 7, Sinčić, Kremer, Černeka, Krivokapić 4, M. Medica.  

OSIJEK: Borac (3+0), I. Pratljačić (9+0), Paić 1, Hren 1, Lacković 5 (4), Jerčinović 5, Vuković, Horvat, Josipović 2, Šoš, Humel 5, Frančić 6, Pehar 1.

Sedmerci: Umag 7 (6), Osijek 4 (4). Isključenja: Umag 16 minuta, Osijek 12 minuta.

Rijetki su vjerovali u tako dojmljivu predstavu umaških rukometašica, nakon situacije koja ih pratila kroz vrijeme natjecateljske stanke, u kojoj su ostali bez kompletne postave. Čak sedam igračica je završilo u drugim sredinama, ponajviše u inozemnim klubovima. Dvije su stožerne članice umaškog kluba postale igračice najtrofejnijeg hrvatskog kluba, koprivničke Podravke Vegete.

Nikolić i Hrelja otkriće

I tomu usprkos, kadar igračica koji je trenutačno na raspolaganju stručnom stožeru je ne samo ispunio klupske planove i priželjkivanja, nego je nadmašio svekolika očekivanja svih struktura u udruzi koja je obilježila veliku 60. obljetnicu najvećim, povijesnim uspjehom - osvajanjem trećeg mjesta na kraju protekle sezone.

Ono što je prikazala umaška ekipa protiv Osječanki vraća optimizam, jer su perjanice kluba Ana Jajčević i Nataša Miočinović odigrale gotovo na reprezentativnoj razini. Uostalom, to se od njih i očekuje, no ono što treba veseliti sve u žuto-plavom taboru je činjenica da su one u takvom iskazu imale dostojnu potporu od ostalih suigračica koje su ponijele najveći teret na putu do ovog nadasve dragocjenog uspjeha. Kako je bila riječ od susretu iz donjeg dijela ljestvice pobjednik kojega "kroči" u mirnije vode, ka središnjem dijelu prvoligaške karavane, stoga su bodovi dvostruko vrijedni. U najljepšem svjetlu, u svom premijernom nastupu za "lavice" predstavila se darovita Puljanka Katarina Raspudić koja je oduševila igrom u obrani i napadu. Uz nju ugodno otkriće bile su i mlađe snage iz kadetske ekipe. Ponajprije je to svojom igrom pokazala 16-godišnja Anja Nikolić, te godinu dana mlađa Daria Hrelja. Uz spomenuta imena, znakovit oslonac domaći je sastav imao u pouzdanoj golmanici Luciji Blašković, što se sve tako veličanstveno sjedinilo u kolektivnu prezentaciji koja najavljuje nova postignuća. Takvo zajedništvo, unatoč generacijskim razlikama, može biti velika snaga Umažanki za nastavak prvenstva koje bi im trebalo donijeti zadovoljavajući domet.

U srijedu s Lokomotivom

Teško je dočarati svu ljepotu akcija i poteza iz ovog susreta, u ovom izvješću kako se to inače moglo osjetiti prateći nastup uživo. Sretne su umaške igračice zbog iskazane im potpore, čemu ponajbolje svjedoče emocije umaških igračica koje su ovu pobjedu zalile suzama radosnicama. U istu su ugradile sve što znaju, svekoliki igrački potencijal, mladost i iskustvo igrajući sa 150-postotnim angažmanom i doslovce su - srce ostavile na parketu.

Nekih petnaestak minuta gošće su bile na tragu željenog, vodile su u nekoliko navrata s dva gola, ali su njihovu zadnju prednost (7:6) iz 16. minute, domaće igračice preokrenule (9:7) četiri minute poslije. Novom, 4:1 serijom golova Umažanke otpor beskompromisnih suparnica uspijevaju slomiti uoči predaha. U nastavku su odigrale jednako nadahnuto i potpuno zasluženo upisale poticajnu pobjedu.

Novo iskušenje Umažanke čeka već u srijedu kad igraju zaostalu utakmicu s Lokomotivom, a uoči gostovanja u Bjelovaru tijekom vikenda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini