RUKOMET

Hrvatske juniorke priželjkuju uspješno natjecanje u Sloveniji: NA EUROPSKOM IZBORITI ODLAZAK NA SVJETSKO PRVENSTVO

Znamo da nam samo maksimalni odnos prema radu može pružiti veće izglede za mogući uspjeh koji priželjkujemo. Jedan od temeljnih ciljeva je i plasman na SP, što znači da moramo biti među devet najuspješnijih reprezentacija na ovom EP, rekla je mlada Umažanka Lucija Blašković

| Autor: Mijat GAVRAN
Adrijana Prosenjak i Lucija Blašković (Snimio Mijat Gavran)

Adrijana Prosenjak i Lucija Blašković (Snimio Mijat Gavran)


Sve poželjnija pripremna oaza za sportaš(ic)e postaju Delnice iz godine u godinu posebice za trenažne cikluse uoči značajnih natjecanja. Potvrđuje nam to Adrijana Prosenjak, izbornica Hrvatske juniorske vrste, koja je sa suradnicima okončala pretposljednji pripremni ciklus uoči EP juniorki, od 8. do 18. srpnja u Sloveniji.

Maturantice

- Ovaj predzadnji pripremni ciklus za EP je protekao u radnoj i nadasve ugodnoj atmosferi u prekrasnom klimatskom i prirodnom ozračju Gorskog kotara. Imali smo uistinu sve uvjete da ostvarimo planirani program. Podosta smo trenirali na otvorenom kako bi osvježili igračice i na trkačkom planu taj segment podignuli na višu razinu. Uz to smo vježbali i u teretani, ali je trenažni naglasak bio na radu u dvorani, na tehničko-taktičkim elementima. Pritom smo se susretali s nizom izazova. Jedan od njih kojim smo se trebali pozabaviti, predstavlja činjenica da je prvenstvo završilo kasnije za dosta igračica i kod njih je bio zamjetan umor.

Itekako je o tome trebalo voditi računa za vrijeme trenažnog procesa. Naime, većina ovih mladih igračica u svojim klubovima imala je sve zapaženiju minutažu tijekom prvenstvu, što je s jedne stane dobro zbog stjecanja iskustva. Međutim, ritam igranja je za njih bio vrlo naporan zbog brojnih odgoda utakmica zbog pandemije, a potom ubrzanog igranju svaka dva-tri dana. Stoga nam je primarni dio trenažnog procesa bila i rekuperacija igračica. Iskreno se nadam, da smo uspjeli u zadovoljavajućoj mjeri i to obaviti, ističe izbornica hrvatskih nada Adrijana Prosenjak.

Uz svekolike radne obveze stručni stožer ove darovite selekcije vodio je računa i o drugim, ne manje važnim elementima i detaljima. U delničkom planu priprema trebalo je pronaći uz bogati program rada i vrijeme za još dvije važne stavke. Odmor od napornog vježbanja, ali i najprikladnije termine za učenje igračica koje su bile u fazi privođenja školskih obveza kraju, o čemu nam je govorila i naša sugovornica.

- O mnogočemu je trebalo razmišljati, kako sve to uskladiti na dobrobit svega što smo trebali (od)raditi u tom razdoblju, no kada imate ekipu suradnika koji znaju svoj posao onda to i nije bilo teško. Stigli smo udovoljiti svim obvezama i sa zadovoljstvom smo napustili Delnice te se uz kraći predak vraćamo na završni 10-dnevni ciklus priprema prije odlaska na EP u Celje. Istina, ono na što nismo mogli utjecati bile su ozljede zbog kojih je ovu pripremnu etapu čak četiri-pet igračica, mahom na vanjskih pozicijama. Okrenuli smo alternativnim rješenjima te se posvetili radu kako bi u konačnici, ne budu li se ozlijeđene opravile, nadomjestile njihove izostanke. Nismo se puno zabavljali onime na što ne možemo značajnije utjecati. Tako smo i potrebnu pažnju posvetili igračicama koje su maturantice, desetak ih je, i osigurali im vrijeme da se što kvalitetnije pripreme i za taj dio životnih obveza. Pripreme u Ivaniću bit će u znaku taktičkog uigravanja te obrane i napada. Koliko smo bili uspješni u svemu što smo radili bar djelomičan odgovor bi nam mogla dati pripremna utakmica koju ćemo igrati protiv Slovenije 2. srpnja. To bi nam trebala biti generalna provjera prije početka EP koje dočekujemo s puno optimizma i vjere u mogućnosti ove generacije. Nadamo se uspješnom predstavljanju Lijepe Naše na europskoj smotri, zaključuje svoje kazivanje izbornica Adrijana Prosenjak.

Među prvih devet

Jedna od maturantica je i umaška vratarka Lucija Blašković, koja nam je u nekoliko rečenica dočarala delničke pripreme koje će pamtiti kao jedne od najizazovnijih.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini