RUKOMET

ANDREA BAŠIĆ: Ugovor produžen na obostrano zadovoljstvo

| Autor: Ivica CEROVAC
OSTAJE U JUŽNOM TIROLU - Andrea Bašić

OSTAJE U JUŽNOM TIROLU - Andrea Bašić


U Brixen sam stigao u ljeto 2017. i dogovorio jednogodišnju suradnju, no već su mi u zimskoj stanci ponudili novi ugovor koji sam prihvatio te potpisao na još dvije godine, uz opciju produljenja za još dvije, ako se s time slože obje strane. Kako smo i klub i ja bili zadovoljni periodom koji je ostao iza nas, brzo smo riješili formalnosti vezane uz moj ostanak, kaže Bašić

Za pulskim pivotom Andreom Bašićem sedam je sezona provedenih u najjačem razredu talijanskog rukometa. Krenuo je u Carpiju, nastavio u Meranu, a treća postaja postao mu je Brixen, klub nazvan po njemačkoj verziji imena Bressanonea, grada smještenog u najsjevernijoj talijanskoj regiji Trentino-Alto Adige, poznatijoj kao Južni Tirol. Bašićevu treću sezonu u Brixenu obilježit će koronavirus, koji je doveo do njenog prekida, ali ne i do pucanja veza između talijanskog kluba i pulskog rukometaša, koji su na obostrano zadovoljstvo odlučili produžiti ugovor na još dvije godine.

- U Brixen sam stigao u ljeto 2017. i dogovorio jednogodišnju suradnju, no već su mi u zimskoj stanci ponudili novi ugovor koji sam prihvatio te potpisao na još dvije godine, uz opciju produljenja za još dvije, ako se s time slože obje strane. Kako smo i klub i ja bili zadovoljni periodom koji je ostao iza nas, brzo smo riješili formalnosti vezane uz moj ostanak u Brixenu do ljeta 2022. godine, rekao je Bašić.

Mjesec dana Bašić je proveo u Italiji čekajući rasplet nakon prekida natjecanja i kad je stigla konačna odluka da se sezona neće nastaviti, s obitelji, suprugom i dva sina, vratio se kući.

- Posljednju utakmicu odigrali smo 7. ožujka bez gledatelja, da bi nakon nekoliko dana, doslovno preko noći, stigla obavijest kako se sve dvorane zatvaraju te da ostanemo kod kuće, održavamo formu i čekamo dalje obavijesti. Trebalo se odraditi još šest kola regularnog dijela prvenstva i doigravanje, a onda je 4. travnja Talijanska rukometna federacija donijela konačnu odluku da se sezona prekida. Prvak nije proglašen, u Europu se ide prema plasmanu, nitko ne ispada, a ulaze dva najbolja drugoligaša te će se Prva liga sljedeće sezone proširiti s 14 na 16 klubova, otkrio nam je Bašić. - Dva dana kasnije napustili smo Italiju i u Valbandonu odradili dva tjedna samoizolacije. Sve nas je dočekalo spremno, roditelji su nas opskrbili hranom i osjećaj je bio kao da smo na odmoru u hotelu, a usto smo, za razliku od Italije gdje smo mjesec dana bili zatvoreni u stanu, ovdje barem imali dvorište u koje smo mogli izići. Klinci su mi mali, David ima sedam, a Luka četiri godine i bilo im je u početku malo čudno što niti kad smo se vratili doma ne smiju nigdje ići. Odmah po dolasku željeli su otići do mora, mlađi se čak htio i okupati, a falila su im i naša dva labradora, koje zbog samoizolacije nismo mogli šetati, pa su to vrijeme proveli kod mojih u Puli. Na kraju su nam ta dva tjedna još i brzo prošla te prvo što smo odmah ujutro napravili po izlasku iz kuće, bilo je da sjednemo u auto i odemo malo prošetati uz more. Klinci su uživali, kao da su iz zatvora izišli.

U ovih sedam talijanskih godina, Bašić je osvojio jedan trofej, Superkup s Carpijem, a ostvare li se planovi koji se kuju u Brixenu, mogla bi se ta brojka uskoro "podebljati".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater