kvalifikacije za Premijer ligu

Rukometaši Umaga sutra love osam golova zaostatka

| Autor: Mijat GAVRAN
Tomislav Bošnjak (Snimio Mijat Gavran)

Tomislav Bošnjak (Snimio Mijat Gavran)


MOSLAVINA - UMAG      33 : 25

KUTINA - Prva utakmica doigravanja rukometaša za Premijer ligu: Moslavina - Umag 33:25 (18:12). Dvorana sportskog centra. Gledatelja 300. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru).

MOSLAVINA: Goričan (1), Purić (12), Kristić, Malec 4, Krndelj 6 (1), Šehić 3, Horvat 10 (5), Leskarac, Vusić 3, Lukes, Mihaljević 2, Negran, Pačarek, Markušić 4, Lukačec 1

UMAG: Sv. Matijević (7), Perinović (5), Buvinić 7 (3), Bassanese, Horozović 1, Bošnjak 7, Vukotić 1, V. Buršić, Adamović, Ćulum, Radečić, Stapar 1, Beliga 3, Majić 5.

Sedmerci: Moslavina 6 (6), Umag 3 (3). Isključenja: Moslavina 6 minuta, Umag 12 minuta.

Dobro su iskoristili prvu "meč loptu" Kutinjani na svom parketu i u subotu na uzvratni ispit dolaze u Umag s osam pogodaka prednosti. Ostvarili su to ponajprije na "krilima" iskusnoga vratara Jure Purića, u razdobljima kada se utakmica "lomila", odnosno njen rezultataski tijek.

Uistinu se iskazao izvrsnim obranama (12) za koje se može reći da su bile krunske za konačni ishod. Iste su suigrači u (polu)kontrama oplemenili za postupno stvaranje prednosti. Tako su Moslavci poslije odigrane prve četvrtine imali vodstvu od 9:6, a do kraja prvog poluvremena udvostručili su prednost, 18:12. Treba reći da su i umaški vratari imali solidan učinak.

No, isti se nije toliko osjetio u rezultatskom dijelu iz razloga što je glavnina obranjenih lopti ponovno završavala u rukama domaćih igrača, koji su potom poentirali. Dok je Fortuna u tim situacijama dosta bila uz domaćine, gosti su ovom prilikom ostali bez takve "potpore".

Ipak, ne gube nadu da će ih u sutrašnjem dvoboju popratiti sreća, uz poboljšanje igre u obrani. Ostaje nam vidjeti da li "plavo-žuti" mogu rezulatski nadvisiti kvalitetnu momčad iz Kutine.

Uzvratni susret Umag - Moslavina igra se sutra u sportskoj dvorani "Juraj Radovčić", s početkom u 20 sati. U drugom susretu ovih kvalifikacija Osijek je svladao Sisak 33:23.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter