paket24 premijer liga

Pred umaškim rukometašima danas prva utakmica doigravanja za elitni rang

| Autor: Mijat GAVRAN
(Foto Mijat Gavran)

(Foto Mijat Gavran)


Danas će, od 20 sati, na parketu kutinskog Sportskog centra umaški rukometaši, kao viceprvaci prvoligaške karavane južne skupine, igrati prvi dvoboj s Moslavinom za mogući povratak u društvo koje su napustili prije dvije godine, Paket24 Premijer ligu.

Za to vrijeme Kutinjani su igrali u elitnom rangu hrvatskog rukometa da bi se na kraju netom svršene sezone našli u situaciji da u dvije "nokaut" utakmice s Umažanima spašavaju sadašnji status premijerligaša.

Oporavak

Zasigurno je momčad Moslavine u prednosti što u nogama imaju puno jakih utakmica ove sezone, odnosno puno jači podržaj. U A skupini Paket24 Premijer lige igrali su sa Zagrebom, Sesvetama, Goricom, Varaždinom, Karlovcem i Trogirom, a u Ligi za ostanak s Dubravom, Rudarom te Metkovcima koji su osigurali ostanak.

Nezahvalno je predviđati bilo što, no u svakom slučaju "plavo-žuti" žele što časnije zaključiti sezonu, pogotovo nakon osvajanja drugog mjesta koje im je omogućilo ovo doigravanje za povratak u elitni dio hrvatskog rukometa.

Završnicu prvenstva kod Umažana obilježili su brojni izostanci igrača, ponajprije zbog ozljeda i obveza. Međutim, većina njih je prizdravila i nastupit će danas u "plavo-žutom" dresu. Vidjet će se koliko će biti uspješan taj povratak među suigrače nakon određene pauze. O atmosferi i stanju u momčadi razgovarali smo s kapetanom "plavo-žutih" Dinom Horozovićem.

- Dopala nas je Moslavina, a ne Osijek, no što je tu je. Idemo igrati bez opterećenja, za razliku od njih koji po svaku cijenu žele ostati u Premijer ligi. Imali su i oni dosta problema, iako su kvalitetna momčad, ali u ruletu završnice Lige za ostanak i oni i Osječani imali jednak broj (19) bodova, kao Dubrava, Rudar i Karlovac.

Sada moraju popraviti ono što su u tom dijelu propustili. Od nekolicine pojedinaca središnja figura im je Markušić, no niti druge nisu daleko po igračkim vrijednostima, Zato nas čeka težak ispit, no sigurno ćemo dati maksimum pa što bude. Kao što rekoh, oni će igrati pod imperativom pobjede - ističe Dino Horozović.

Protiv publike

- U momčad su nam se vratili Gabrijel Buvinić, Zan Radečić i Teo Stapar, a prava je šteta da neće biti Marina Sinčića, jednog od najboljih strijelaca Prve lige, i Urha Jakoba Poberaja. Trebat će stoga ponajprije u obrani odigrati na najvišoj razini, a u napadu čim manje griješiti.

Ostaje nam vidjetio koliko smo u tome bili uspješni. Oni će imati igrača više u svojoj brojnoj publici, tako da je sve na njihovoj strani. Ipak, uvjerenja sam da ćemo svi dati sve od sebe, a na ostalo nećemo moći utjecati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter