Rukomet

Poreč ispustio pobjedu u Dubravi

| Autor: Roberto Car
Nepogrešiv - Antonio Ljubić (Snimio Milivoj Mijošek)

Nepogrešiv - Antonio Ljubić (Snimio Milivoj Mijošek)


Dubrava - Poreč 25 : 25

SD Dubrava. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba Osijek).

DUBRAVA: Matov, Sladoljev, Vujović 8 obrana (8+0) i 1 gol; Nujić, Barbić 3, Delić 1, Zovak, Markoci Petreković 1, Molc 6, Lisac 6, Komljenović 1, Tomšić 2, Bjeliš 4, Botić, Obradović, Knežić.

POREČ: Vladić 10 obrana (10+0), Ćopić 1 obrana (1+0); Muranović, Mataija, Krajcar 4, Rušnjak, Car 1, Boka, Krupić 1, Malinarich 2, Rađaković 6 (1+5), Ikanović 3, Ivanković 1, Bajan, Čorić, Ljubić 6

Sedmerci: Dubrava 2 (1), Poreč 6 (5). Isključenja: Dubrava 12 minuta, Poreč 4 minute

Crna rupa

Rukometaši Poreča iz Dubrave se vraćaju s bodom nakon što su protiv Dubrave odigrali 25:25 (18:10). Unatoč prednosti od osam pogodaka na poluvremenu, crna rupa koja se dogodila u drugom dijelu susreta bila je odgovorna za propuštanje važnog slavlja. Utakmicu su čvrsto otvorile obje strane, dobrim izdanjima u obrani pa se tako prvi pogodak dočekao tek u četvrtoj minuti kada s linije sedam metara biva precizan Matija Rađaković. Dubrava je ubrzo izjednačila i to je bilo posljednji put u susretu. Nadovezao se na dobru obranu David Vladić s dvije obrane, a iz kontre Arman Ikanović u 12. minuti postavlja velikih 7:2 za Poreč. Domaća momčad smanjila je zaostatak na minus tri (8:5), no, Poreč je ponovno pojačao i stigao do najveće prednosti od +7, a David Vladić je do kraja prvog dijela stigao do devet obrana, dok je Antonio Ljubić bio nepogrešiv s pet golova.

Prvih pet minuta nastavka Poreč je dobro izgledao, no zaredale su se greške u napadu i ishitreni šutevi koji su pomogli Dubravi da smanji zaostatak. Uz četiri gola Maksimilijana Molca, i istim brojem izgubljenih lopti Poreča, Dubrava je u devet minuta stigla na samo minus jedan (19:20) nakon gola Marina Lisca, dok za to vrijeme Poreč nije postigao niti jedan pogodak. Post od pogodaka kod Poreča prekinuo je Petar Krupić.

Uslijedila je i nervoza Dubrave, a igrači Poreča su s dva pogotka vratili četiri pogotka prednosti. A onda se razbranio Vasilije Vujović, potpuno zatvorio svoja vrata i pogurnuo Dubravu u posljednjih pet minuta susreta prema egalu. Imao je Poreč i priliku za pobjedu, ali nije ju iskoristio.

Izgubljen bod

- Mislim da smo izgubili jedan bod. Prvo poluvrijeme odigrali smo dobro. Na poluvremenu dogovorili smo se da nastavimo u tom ritmu, ali nismo to ispoštovali. Nikako da shvatimo da se utakmica igra 60 minuta. Poslije, kada smo opet ušli nekako u ritam, promašili smo par zicera koji su nas koštali pobjede. Čestitam Dubravi na osvojenom bodu - rekao je nakon utakmice trener Ilija Lovrinović.

U sljedećem kolu u Poreč stiže Metković-Mehanika, a to je utakmica koja bi mogla eventualno odlučiti putnika u Ligu za prvaka. Susret je na rasporedu u subotu, 2. prosinca, s početkom u 19:45 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter