Arena-Pula kreće u treći tjedan priprema

Traži se nasljednik Badurine na golu

| Autor: Roberto Car
Dominik Krajcar (Arhiva Glasa Istre)

Dominik Krajcar (Arhiva Glasa Istre)


Rukometaši Arena-Pule ostavili su za sobom dva tjedna priprema za drugu uzastopnu sezonu u Prvoj ligi jug. Pred igračima trenera Velimira Tomaševa je nešto "ugodniji" dio pripremnog razdoblja, onaj koji donosi više "druženja" s loptom, a kreću i prijateljski ogledi kako bi pulski rukometni prvoligaš što spremniji dočekao početak sezone 30. rujna kad slijedi istarski derbi s Rovinjom u Puli.

- Prva dva tjedna radili smo na stjecanju snage i kondicije, a treninge koje smo odrađivali dijelom u šumici, dijelom u dvorani, vodio je trener hrvanja Danijel Bošković. Sad, od ponedjeljka, preuzimam vođenje treninga. Vraćamo se u dvoranu i radit ćemo rukometne treninge, uz još malo rada na snazi - rekao je trener "arenaša" Velimir Tomašev.

U odnosu na prošlu sezonu, u kojoj su ostvarili primarni cilj i izborili ostanak u prvoligaškom društvu, i to furioznim proljetnim dijelom sezone kada su serijama pozitivnih rezultata iz donjeg doma ljestvice osigurali ugodni gornji dio prvoligaške karavane, "arenaši" su dijelomično izmijenili igrački kadar.

- Bilo je promjena u igračkom kadru. Vratili smo dvojicu naših igrača, jednog iz drugog kluba Matiju Božića i Daniela Čuljka koji studira u Zagrebu, ali će igrati za nas. Iz kluba su otišla četvorica prošlosezonskih igrača. Saša Petrović koji je prešao u premijerligaša Moslavinu, Karlo Moslavac, Renato Ćurić i Mihael Kosanović. Promjena će biti i na golu. Iskusni Davor Badurina vjerojatno neće više braniti. Još se predomišlja, ali ima poslovne obaveze koje ga dosta okupiraju pa ne bi stizao odraditi i sportske. Stoga planiramo dovesti novog golmana, imamo već razgovore s potencijalnim kandidatima, ali ne bih još o imenima. Moramo dovesti vratara jer trenutno imamo samo dvojicu 17-godišnjaka na vratarskoj poziciji. S pripremnim utakmicama kako bi se uigrali za novu sezonu krenut ćemo prvog tjedna u rujnu na turniru u Buzetu, gdje će uz nas i domaćina vjerojatno nastupiti i Senj. Neki su klubovi odustali od nastupa na turniru pa mislim da će doći Senjani, otkriva trener pulskog prvoligaša.

Na otvaranju prvenstva Arena-Pula će ugostiti Rovinj.

Velimir Tomašev (Arhiva Glasa Istre)Velimir Tomašev (Arhiva Glasa Istre)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater