KRIZA U RK RUDAR ADRIA OIL

Valter Matošević više nije trener labinskih rukometaša

| Autor: Branko BIOČIĆ
Valter Matošević (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Valter Matošević (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Kriza trese redove RK Rudar Adria Oil, posljednje plasirane momčadi I HRL jug. Nakon subotnjeg domaćeg neočekivanog i bolnog poraza od pulske Arene koji je labinjane još više učvrstio na začelju i gurnuo ih prema drugoj ligi, razišli su se uprava kluba i trener Valter Matošević.

-Sporazumno smo tako odlučili. Više nije imalo smisla da i dalje ostanem trener u Labinu, nisam mogao dalje. Razloga je više, moje obaveze u stručnom stožeru reprezentacije, moja odsustvovanja, cijela situacija u klubu, loši rezultati, nedovoljno kvalitetan igrački kadar koji se nije pojačao i kratka klupa.

Sve je od početka i onog domaćeg boda s Hrvatskim Dragovoljcem krenulo nizbrdo, a klub se nije uspio ni u pauzi pojačati kvalitetnim igračem. Igrači koji su dovedeni prije početka prvenstva nisu bili dovoljno kvalitetni. Sve je bilo krivo posloženo, govori Matošević, a na pitanje što dalje i tko bi ga trebao zamijeniti dodaje

- Ja se sada okrećem reprezentaciji, malo ću odmoriti, a od ljeta ću preuzeti neki klub jer ponuda imam. Moj sin Toni koji je vratar ostaje u Labinu gdje su ga dobro prihvatili, on je oduševljen sredinom i klubom. Meni je žao što je sve tako završilo jer Labin je ipak rukometni grad. Na upravi je da pronađe trenera koji će nastaviti, ali mislim da rješenja imaju i unutra. Priliku bi možda trebali dobiti mladi treneri Goran Vlačić i Inko Banović, tu je i iskusni veteran Zdenko Batinić, ali ne znam što je sa njegovom kaznom.

No, odluka je na upravi, rekao je Valter Matošević, naš legendarni vratar koji se po završetku igračke karijere otisnuo u trenerske vode, a sada je na poziv izbornika Perkovca trener vratara u našoj reprezentaciji. Za spas kovara postoje samo teoretski izgledi, ali dok se igra šanse postoje iako su one minimalne.

Patrik FrankovićPatrik Franković

Predsjednik kluba Patrik Franković kaže:

-Subotnji poraz od Arene nas je jako pogodio, naročito način na koji smo izgubili, no to je sport i vrijeme se vratiti ne može. Kao što znate, sporazumno smo se razišli s trenerom Matoševićem, s kojim smo razgovarali i zajednički smo odlučili da se u ovih preostalih nekoliko kola pokuša s nekom drugom opcijom.

Na nama sada ostaje da dodatno probudimo ekipu i damo sve od sebe kako bi na kraju ipak uspjeli sačuvati prvoligaški status. Još uvijek nemamo rješenje za mjesto trenera, a do konačne odluke će ekipu voditi Goran Murselović, dosadašnji pomoćni trener. Niti u snu nismo očekivali ovakav razvoj događaja, cijelu sezonu nas prate razni pehovi, ozljede, bolesti, izostanci, no unatoč tome vjerovali smo da se nećemo naći u ovoj situaciji.

Svjesni smo da su porazi sastavni dio sporta, ali opet priznajemo da ih teško prihvaćamo i baš zato moramo pronaći dodatnu energiju za ovaj završni dio prvenstva i tako se na najbolji mogući način zahvaliti navijačima i sponzorima koji nas cijelu sezonu vjerno prate i kojima smo itekako ostali dužni, rekao je Franković.

Nakon dva uzastopna gostovanja u Buetu i Rovinju te zaostale utakmica sa Dubrovčanima u Labinu sve će biti jasno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater