VELIKA NADA HRVATSKOG RUKOMETA

JOŠ JEDAN LABINSKI RUKOMETNI AS! Nakon Valnera Frankovića, Stepančića i Milete, tu je Niko Franković. Danas je potpisao za PPD Zagreb

| Autor: Branko BIOČIĆ
Niko Franković i Vedran Šupuković

Niko Franković i Vedran Šupuković


U prostorijama Saveza sportova grada Labina svečano je potpisan petogodišnji ugovor između PPD Zagreba i mladog labinskog rukometnog talenta i kadetskog reprezentativca, 17,5-godišnjeg Nike Frankovića.

Izaslanstvo hrvatskog rukometnog prvaka predvodili su direktor kluba Vedran Šupuković, generalni menadžer Božidar Jović i donedavni reprezentativac Damir Bićanić, koji je sada angažiran u klubu.

S druge strane uz Niku bio je njegov otac Patrik, predsjednik RK Rudar Adria Oila, člana 1 B lige.

- Osjećaji su mi pomiješani, s jedne strane kao predsjednik kluba gubim kvalitetnog igrača, a s druge strane sam kao otac ponosan na ovaj transfer koji još jednom dokazuje da se naporan rad i odricanje isplate te da veliki klubovi prate nas male. Labin je rukometni grad, Niko nastavlja putevima reprezentativaca iz ovoga grada Valnera Frankovića, Luke Stepančića i Frana Milete, rekao je Patrik Franković. ž

Direktor PPD-a Zagreb Vedran Šupuković dodao je da je njihova intencija da prate najbolje mlade igrače u Hrvatskoj i dovedu ih u klub kako bi na njima gradili budućnost.

- S financijski bogatijom Europom teško se možemo nositi pa nam preostaje samo skauting mladih talenata u Hrvatskoj i to u svim ligama gdje igraju. Pokušavamo tako držati korak s Europom, a Niko je jedan od najboljih i najpotentnijih igrača u Hrvatskoj u svom uzrastu, čak i među onima koji su godinu-dvije stariji. Dugo je bio u našem fokusu, a znamo da su ga pratili i drugi klubovi, pa zahvaljujem i njegovom ocu što nam je omogućio da ga dovedemo. Od njega očekujem da u budućnosti bude jedan od važnih, stožernih igrača kluba i naše reprezentacije. S nama će na pripreme pa ćemo ocijeniti što dalje, za njegov razvoj najbolje bi bilo da iduću sezonu provede u nekom klubu Premijer lige jer još nije spreman za Ligu prvaka. On je jedan od najvećih hrvatskih talenata na svojoj poziciji i mi ćemo mu u našem klubu omogućiti nesmetani razvoj jer za to imamo sve uvjete, rekao je Šupuković.

Prisutnima se kratko obratio i Niko Franković:

- Velika mi je čast što ću igrati u ovakvom klubu koji je najbolji u Hrvatskoj i među najboljima u Europi, čast mi je i zadovoljstvo da sam u toj priči, rekao je Niko.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini