Prva liga rukometašica

Umažanke parirale prvih dvadesetak minuta

| Autor: Mijat GAVRAN
NI DESET GOLOVA NIJE POMOGLO - Ana Jajčević (Snimio Mijat Gavran)

NI DESET GOLOVA NIJE POMOGLO - Ana Jajčević (Snimio Mijat Gavran)


Susret 16. kola: Koka - Umag 38:24 (17:12). Sportska dvorana Graberje. Gledatelja 150. Suci: Ivan Bednjanec (Velika Gorica) i Josip Ivančić (Zagreb).

KOKA: Šopar (16+1), Potočnjak (4), Radek, Perić 6, Krajpl 5, Markulinčić 2, Rogina 7 (1), Pifar 6, Košćak 1, Strahija 3, Ivančić, Jandrašić 3, Resman, Topolovec, Gugić, Golub 4.

UMAG: Blašković (3+1), Sladić, S. Imamović 2, Kernjus 3, Jajčević 10 (3), Trento 6, Brkljača, Kremer, Špoljar, Medica 3.

Sedmerci: Koka 2 (1), Umag 4 (3). Isključenja: Koka 6 minuta, Umag 8 minuta.

Tradicija uspješnosti suparnica umaških rukometašica nije iznevjerena niti ovom prigodom, jer su Varaždinke na kraju izborile uvjerljivu pobjedu protiv oslabljene umaške ekipe. Nakon četiri minute igre vodile su 3:0, a svoj prvi gol "žuto-plave" su postigle u petoj minuti i onda zaredale s golovima. Bile su Umažanke na gol zaostatka na isteku desete minute (4:5), na bi u narednom napadu izjednačile i do prvog vodstva stigle u 14 minuti (7:6). Prvih su dvadesetak Jajčević i suigračice bile u minusu za gol-dva (8:9). Da nisu bile još učinkovitije, glavni krivac je domaća golmanica Sara Šopar koja je upisala deset obrana i najzaslužnija je što su domaće igračice do kraja prvog poluvremena stekle solidnu prednost od pet golova. Druga četvrtina ovog susreta je odredila tijek događanja, jer je domaća vratarka obranila niz teških lopti i tako pomogla suigračicama da ostvare pozitivan skor (11:5).

Istu su skoro udvostručile serijom 4:0, u prvih pet minuta nastavka utakmice (21:12) i već tada se znalo da su domaće rukometašice osvojile bodove u ovom nastupu. U devetoj minuti drugog poluvremena ekipa Koke je stekla nedostižnih deset golova viška (24:14) što su u ostatku još malo uvećale.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of