RUKOMET

Doris Belušić, jedna od najboljih i najiskusnijih igračica Rudara: Najveća vrijednost uz rezultate su prijateljstva

| Autor: Branko BIOČIĆ
RUDARKE IDU PREMA PRVOJ LIGI - Doris Belušić

RUDARKE IDU PREMA PRVOJ LIGI - Doris Belušić


"Rukomet je bila jedina sportska aktivnost koja se nudila u mojoj osnovnoj školi. Probala sam i zavoljela. Postojao je poneki izlet u neku drugu sportsku aktivnost, primjerice tenis, ali prva ljubav je bio i ostao rukomet, kaže Doris Belušić, jedna od najboljih i najuspješnijih rukometašica labinskog Rudara, vodeće ekipe Druge lige zapad s deset pobjeda iz deset utakmica.

Ističe kako je bilo puno toga u njezinoj bogatoj igračkoj karijeri.

- Najbolja su zapravo druženja sa suigračicama na putovanjima, turnirima, upoznavanja sa igračicama iz drugih klubova čija su poznanstva kasnije prerasla u divna prijateljstva koja i dan danas traju van rukometnih terena. Možda su mi najsretniji trenuci igranja u klubu bili pred prepunim tribinama u finalima završnica, a na osobnoj razini igranje za hrvatsku reprezentaciju u mlađim dobnim kategorijama, dodala je Doris koja smatra da je važno u nekim situacijama iskustvo, ponekad i presudno.

Smirenost i koncentracija dolaze s godinama provedenima na terenu a njoj toga ne nedostaje. Uz igranje radi i kao trener u omladinskom pogonu kluba.

- Biti trener je veoma zahtjevno. Trebate poznavati dječju glavicu, znati što im u određenom trenutku reći, kako im se postaviti, biti im prijatelj, ali i autoritet, odnosno idol koji će prenositi svoja rukometna znanja i iskustva. Dobar trener je trener koji je više od 100% u svakom treningu, glavom i tijelom. Djeca će to znati prepoznati, cijeniti i vratiti na najbolji mogući način. Izdvojit ću dva trenera od kojih sam učila. U mlađim dobnim kategorijama trener Ivan Sprčić usadio mi je ljubav prema ovom sportu, a pok. Franko Mileta me uveo u svijet seniorskog rukometa. Ne mogu reći da imam rukometni uzor, niti da sam slijedila nečiji rukometni put. Mnogi su ostavili traga na rukometnim terenima i od svih sam pokušavala uhvatiti ono najbolje. Ponekad sam uspjela, nekad baš i nisam, ali to je sport, kaže Doris koja vodi ekipu prema prvoj ligi.

- Iskreno, moram reći da je prvi dio prvenstva i nas same iznenadio. Možda ne toliko pozitivnim ishodima, već lakoća s kojom pobjeđujemo. Ekipa smo, dobro se razumijemo, jednostavno čitamo jedna drugu i eto, rezultat je tu. Nadam se da nećemo iznevjeriti same sebe, trenera, ali i navijače kojih je sve više na utakmicama jer vjeruju u nas, zaključila je Doris.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini