srpski predsjednik

Vučić pozvao zemlje članice UN-a da odbace rezoluciju o Srebrenici

| Autor: Glas Istre
(Foto F.S./ATA Images/Pixsell)

(Foto F.S./ATA Images/Pixsell)


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na prijemu za stalne predstavnike članica Ujedinjenih naroda na odbacivanje predložene rezolucije o Srebrenici. On je pozvao članice UN da glasaju protiv rezolucije, prenosi N1.

Vučić je rekao da je Srbija otvorena za dijalog i pregovore, te da tijekom šest mjeseci, koliko su trajale pripreme za usvajanje rezolucije, nitko o tome nije obavijestio Srbiju, kao ni dio Bosne i Hercegovine, te da je sve rađeno u tajnosti, a da je bilo potrebno da taj proces bude inkluzivan.

Dodao je da u BiH nije bilo rasprave ni dogovora o tekstu rezolucije, te da je ova odluka podijelila narode te zemlje, uz protivljenje legitimnih predstavnika Srba i ignoriranje institucija, zakona i Ustava BiH.

Stranim diplomatima poručio je da će usvajanje rezolucije o Srebrenici dovesti do novih napetosti na zapadnom Balkanu.

"Ne samo da ova rezolucija neće donijeti mir i zaliječiti rane iz prošlosti, ona će produbiti jaz među narodima i dovesti do novih napetosti na zapadnom Balkanu. Zato tražimo da se ova rezolucija povuče, a ako ne bude, pozivamo članice da glasaju protiv", rekao je Vučić na prijemu koji je Stalna misija Srbije pri Ujedinjenim narodima organizirala za stalne predstavnike članica UN-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum