OTVORENO LJETO KLASIKE U ARENI

FOTO Za početak jedna od najizvođenijih opera - "AIDA" na pozornici DREVNOG AMFITEATRAOpera "Aida", tragična priča o zabranjenoj ljubavi etiopske princeze Aide i mladog egipatskog vojskovođe Radamesa, gdje su glavne uloge interpretirali operna solistica Kristina Kolar i glasoviti talijanski tenor Walter Fraccaro, upriličena je večeras u više nego solidno popunjenoj pulskoj Areni.

Riječ je o jednoj od najizvođenijih opera, djelu talijanskog skladatelja Giuseppea Verdija, koje je praizvedeno 1871. godine.

"Aida" je gostovala u sklopu "Ljeta klasike", serijala u produkciji riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca, a već u nedjelju na rasporedu je Orffova scenska kantata "Carmina Burana".

Opera je dugo izbivala iz Pule, tako da su ljubitelji ovoga žanra došli na svoje zahvaljujući sjajnim interpretima, te spektakularnoj pozornici Vespazijanovog amfiteatra.

Carlo Colombari tumačio je Ramfisa, Dubravka Šeparović Mušović egipatsku princezu Amneris, Giorgio Surian Aidinog oca, etiopskog kralja Amonasra, a sve je to pratio Orkestar, kao zbor Opere i Balet riječkog HNK-a, čineći ovu operu vrlo dojmljivom i s estetskog gledišta. (V. BEGIĆ, Snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini