najavljen za subotu

Tolušić: Ne strahujemo da će vukovarski prosvjed prerasti u prosvjed protiv Vlade


 Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Saboru je u srijedu u izjavi novinarima ustvrdio da se ne boje da da će vukovarski prosvjed, najavljen za subotu, prerasti u prosvjed protiv Vlade.

„Ne bojimo se mi apsolutno ničega. Smatram da se takve stvari ne rješavaju prosvjedima. Imamo razumijevanja prema žrtvama, ali mislimo da se takve stvari rješavaju u institucijama“, kazao je Tolušić.

„Znam koliko se radi na procesuiranju ratnih zločina koji su sigurno trebali biti procesuirani i prije dvije, i prije pet, i prije 25 ili 28 godina, odnosno kad su nastali. Ova hrvatska Vlada zadnje dvije godine čini sve što može da zločine procesuira“, istaknuo je, napomenuvši da je rješavanje zločina u njegovoj Virovitičko-podravskoj županiji dokaz da institucije dobro rade svoj posao.

Na pitanje hoće li biti sankcija za HDZ-ovce koji odu na prosvjed, uzvratio je da je to „njihovo puno pravo, ali nećemo hipotetska pitanja“. „Vidjet ćemo što će se dogoditi na prosvjedu“, odgovorio je neodređeno Tolušić.

Upitan je li 'afera SMS' naštetila HDZ-ovoj Vladi, Tolušić ističe „da se sve afere moraju procesuirati“. Što se tiče bojazni da je potpredsjednik stranke Milijan Brkić postao uteg stranke, Tolušić je rekao da „ne bi nikoga optuživao“. „To je kriva teza. Imamo institucije koje će reći je li Pero, Đuro, Franjo, Milijan ili Milica ili bilo tko nešto učinio dobro ili loše. To ne radi Vlada“, zaključio je Tolušić.(H)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini