zadarski općinski sud

SUĐENJE ZA ZVJERSKO PREMLAĆIVANJE DJEVOJKE: Odvjetnik nasilnika se žali na atmosferu linča

foto facebook

foto facebook


U Zadru, na Općinskom sudu, počelo je suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu, 38-godišnjem muškarcu koji je brutalno premlatio 18-ogodišnju djevojku u jednom zadarskom ugostiteljskom objektu.

 

Čovjek čije je nasilje zgrozilo cijelu Hrvatsku na Općinski sud doveden je u lisicama, a u sudnici se pojavila i njegova žrtva u pratnji Dragane Marine iz Odjela za podršku žrtvama. Premlaćenu djevojku u ovom postupku zastupa zadarski odvjetnik Milan Petričić.

- Daruvarčev odvjetnik Andrej Korljan zatražio je od Vrhovnog suda izuzeće zadarskog suda zbog atmosfere linča kojeg su stvorili novinari, a nakon toga zatražio je i izuzeće suca Šimića, predsjednice suda Ane Mišlov i predsjednika Županijskog suda Borisa Babića, izvijestio je zadarski.hr.

- Ovaj postupak je od početka opterećen velikim interesom medija. Nasilje se ne smije tolerirati, no u javnosti je optuženik prikazan kao najveći zločinac i stvorena je atmosfera linča. Očekuje se njegova drakonska kazna. U takvoj atmosferi se teško može biti nepristran, rekao je novinarima odvjetnik Korljan, tražeći da se postupak prebaci na Općinski sud u Šibeniku.

Suđenje je odgođeno do odluke Vrhovnog suda o zatraženim izuzećima.(P. N.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum