zlatna pirueta

Koljada u vodstvu nakon kratkog programa


Ruski klizač Mihail Koljada u vodstvu je nakon kratkog programa na 51. Zlatnoj pirueti, koji je bio na rasporedu u četvrtak u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Osvajač brončane medalje s ovogodišnjeg svjetskog i europskog prvenstva, fantastičnom je izvedbom zaradio 97,04 boda. Prvak Rusije uoči slobodnog programa ima prednost od 1,54 boda ispred Amerikanca Jasona Browna (95,50), a treći je također Rus Aleksander Samarin (86,29).

Višestruki prvak Izraela Alexei Bychenko, pobjednik Zlatne piruete 2016. godine te osvajač srebrne medalje na prošlogodišnjem, 50. izdanju najstarijeg klizačkog natjecanja u Hrvatskoj, zauzima tek deseto mjesto s osvojenih 72,94 boda.

U jutarnjem dijelu programa završena su natjecanja juniorki i juniora, a jedini hrvatski predstavnik Charles Henry Katanović morao je, nažalost, odustati od nastupa zbog bolesti. Talijan Gabriele Frangipani sjajnom izvedbom oduševio je publiku te je nakon pobjede na nedavno održanom Zlatnom medvjedu u Zagrebu sada slavio i na Pirueti. Pobjedio je sa 195,21 bodom, čime je za više od 30 bodova popravio osobni rekord.

Izraelke su potvrdile premoć u konkurenciji klizačica, a slavila je  Alina Soupian (149,95) ispred aktualne juniorske viceprvakinje Izraela Nelli Ioffe (135,54). U konkurenciji sportskih parova i nakon slobodonog programa najbolji su bili Nizozemci Daria Danilova i Michel Tsiba (114,00), dok su kod plesnih parova zlato osvojili sestra i brat, Caroline i Gordon Green, skupivši 153,88 bodova.(H)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini