SVE SE SECIRA

Bivša hrvatska reprezentativka o Dalićevoj izjavi: "To je neprimjereno. Obratio nam se bez poštovanja"

| Autor: Glas Istre
Melita Juratek / Zlatko Dalić (CROPIX)

Melita Juratek / Zlatko Dalić (CROPIX)


Ledena dvorana Zibel u Sisku spremna je drugu godinu za redom ugostiti Zlatnu piruetu, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju, koje će se od četvrtka do subote održati po 54. put.

No ove godine, taman u vrijeme piruete, održava se Svjetsko prvenstvo u nogometu, s kojeg je došla jedna izjava izbornika Hrvatske Zlatka Dalića, koja klizačima baš i nije dobro sjela. 

"Nije pošteno prema ovim dečkima secirati igru, secirati kako, što. Oni su ušli među 8 na svijetu, nemojte secirati je li bilo lijepo ili ne, je li bilo dobro ili ne. Ovo nije umjetničko klizanje, ovo je borba za rezultat", rekao je Dalić i nesvjesno povrijedio klizače.

Reagirala je Melita Juratek, bivša reprezentativka a danas direktorica Zlatne piruete i glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza.

"Uistinu mi je žao što je dan prije početka najstarijeg natjecanja u svijetu u umjetničkom klizanju, 54. Zlatne piruete Zagreba, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dao neprimjerenu izjavu obraćajući se prema drugom sportu bez poštovanja. Umjetničko klizanje na ljestvici je najtežih sportova, svega nekoliko mjesta iza nogometa, a oba sporta nalaze se u top 20 najtežih sportova. Želim svu sreću našim nogometašima, želim im pobjedu, bez produžetaka i bez penala, kako bi svi ljubitelji sporta odmah nakon utakmice mogli pojuriti u Sisak gledati i uživati u umjetničkom klizanju na 54. Zlatnoj pirueti", rekla je Melita Juratek, piše Jutarnji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini