KLJUČNA POGREŠKA U OBNOVI

Renovirate li staru kuću ili gradite novu? Pazite da ne napravite ovu grešku

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Želja pretvoriti svoj dom u energetski učinkovitu zgradu često se zakomplicira prilikom renoviranja stare kuće. Zamjenom prozora i renoviranjem fasadnog sustava postižemo da toplina ne izlazi iz kuće, ali se u isto vrijeme može dogoditi da nam dom bude previše hermetičan. "Nepropusni objekat je katastrofa. Nije pogodan za život. U njemu nema dovoljno kisika, vidimo kondenzaciju na prozorima, počinje se pojavljivati plijesan u kutovima prostorija", objašnjava Domen Gjuras iz Lunosa. To rezultira lošim zrakom u kući.Ilustracija

Stambeni prostor mora “disati” kako I imali konstantno pročišćen I svjež zrak

Ključna pogreška u obnovi zgrada

Prilikom projektiranja obnove stare zgrade ili kod izgradnje nove stoga treba razmišljati i o tome kako, u želji za maksimalnom energetskom učinkovitošću, voditi računa i o tome kakav ćemo zrak udisati. Stoga je presudan učinkovit ventilacijski sustav koji će omogućiti stalnu cirkulaciju zraka.

Klasično provjetravanje otvaranjem prozora nije dovoljno, jer ne propušta dovoljnu količinu svježeg zraka. Osim toga, zimi je ventilacija još manje praktična, jer otvaranje prozora uzrokuje snižavanje temperature prostorije i posljedično povećanje troškova grijanja.

Kako bi vaš boravak kod kuće bio ugodniji i zdraviji, trebali biste razmisliti i o učinkovitom sustavu ventilacije. Više od deset godina Lunos nudi sofisticirane i inovativne uređaje koji će konačno učiniti da vaši domovi „dišu“ odnosno da imaju protok zraka.

Foto

Lunos montaže po Istri I Kvarneru

Zašto odabrati Lunos ventilacijski sustav?

LUNOS sustav je pristupačan i iznimno jednostavan za instalaciju.

Ugradnjom njemačkog ventilacijskog sustava LUNOS svježi zrak će stalno pritjecati u vaš stan, a iskorišteni zrak će se stalno odvoditi kroz ventilatorsku jedinicu direktno kroz okno ili vanjski zid. Time ćete postići nižu vlažnost u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa, ukratko, poboljšat ćete kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Svi LUNOS elementi imaju ugrađenu zaštitu od buke i alergije. Filter za alergije se može prati i ne treba ga mijenjati.

LUNOS ventilacijski sustav radi 24 sata na dan, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije, a štedi nam i do 30 posto energije u odnosu na ventilaciju kroz prozore.

Poznajete li sindrom bolesne zgrade?

Najveća smetnja u slovenskim domovima je vlaga, koja je uglavnom posljedica modernog načina gradnje. Vlaga je veliki neprijatelj našeg zdravlja, jer uzrokuje mnoge neugodnosti, uključujući upalu sluznice nosa i oka, iritaciju dišnih puteva, kašalj, kihanje i stezanje u plućima. Najosjetljiviji na tegobe su dojenčad i djeca, starije osobe, kao i bolesnici s astmom.Ilustracija

Zadovoljan kupac je naš kupac 

Tri ključna elementa u obnovi stare kuće

Zapamtite da postoje tri ključna čimbenika u obnovi stare zgrade:

 - dobri PVC ili drveni prozori,

 - učinkovita fasadna izolacija (debljine najmanje 15 centimetara),

 - inovativni sustav ventilacije.

"U razvijenim europskim zemljama svaka je energetska sanacija vezana i uz ugradnju ventilacijskog sustava. Najprodavaniji sustav u Europi je LUNOS e2 kojeg se godišnje ugradi oko 5000 komada", rekao je direktor tvrtke Domen Gjuras.

Lunos će se brinuti o vama od početka do kraja – uz besplatne savjete i prijedloge koji će najbolje odgovarati vašem novom domu.

Za više informacija posjetite www.lunos-hrvatska.com 

Ilustracija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom