U PETAK, 24. LIPNJA

Konferencija projekta Zaposli se znanjem II - "I ja sam tu!" u Centru M.A.R.E. u Rovinju

| Autor: Promo
(Foto: Učilište Magistra iz Zagreba)

(Foto: Učilište Magistra iz Zagreba)


U petak, 24. lipnja 2022. godine s početkom u 12.30 sati u Centru M.A.R.E., Rovinj, Luigija Montija 2, u organizaciji Učilišta Magistra iz Zagreba, održat će se početna konferencija projekta “Zaposli se znanjem II” koja je ujedno i ciljano događanje za podizanje svijesti šire javnosti o mogućnostima zapošljavanja OSI u turističko ugostiteljskom sektoru.

Konferenciju će otvoriti zamjenik gradonačelnika grada Rovinja, g. Davor Modrušan te predsjednica HGK Županijske komore Pula, gđa. Jasna Jaklin Majetić. Prvi dio konferencije, osim predstavljanja glavnih ciljeva projekta, bit će posvećen  primjerima dobre prakse u zapošljavanju i integraciji osoba s invaliditetom (OSI) u tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. 

“Cilj konferencije i ovog događanja je stvaranje prostora u kojem svi dionici mogu razmijeniti iskustva te zajedno pridonijeti zapošljavanju osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Velika većina osoba bez invaliditeta nema razumijevanja za osobe s invaliditetom, niti su upoznati s raznim infrastrukturnim i sustavim preprekama s kojima se OSI susreću svakodnevno. Nadamo se da će aktivnosti koje provodimo kroz projekt omogućiti barem male pomake u osvještavanju šire javnosti i poslodavaca te olakšati ulazak na tržište rada zainteresiranim i motiviranim osobama s invaliditetom.”, izjavila je Kristina Turudić Leko, voditeljica projekta iz Učilišta Magistra.

U drugom dijelu konferencije bit će organizirano posebno događanje za sve prisutne pod nazivom “I ja sam tu!”, tijekom kojeg će se zainteresirani sudionici moći međusobno upoznati i razmijeniti iskustva i informacije o potrebama pri zapošljavanju.

„Smatramo da će upoznavanje poslodavaca uživo biti osobito korisno za naše drage goste na događanju, maturante škole Slava Raškaj, koji su završili školovanje i spremni su za uključivanje u tržište rada.“ dodala je Ivančica Devčić, stručnjakinja za rad s OSI iz Učilišta Magistra.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane poslodavce, osobe s invaliditetom i zainteresirane pojedince da dođu na konferenciju i svojim prisustvom aktivno pruže podršku osobama s invaliditetom koje pristupaju tržištu rada.

Foto

O projektu:

Učilište Magistra iz Zagreba razvilo je projekt “Zaposli se znanjem II” kao nastavak provedenog projekta “Zaposli se znanjem”, koji je u 2021. godini bio odabran kao “Success story from Croatia” od strane Europske unije te je nominiran od strane Ministarstva turizma za “Regiostars Award” nagradu EU.

Foto

Sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Učilišta Magistra.

Ukupna vrijednost projekta je 2.168.253,36 HRK, 85% ukupnih prihvatljivih troškova osigurano je temeljem OPULJP iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a) dok je 15% osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum