MALAC GENIJALAC PULA

Upisi u školu Malac Genijalac Pula - djeca razvijaju intelektualne vještine uz koje uče bolje, lakše i samouvjerenije

Škola za intelektualni razvoj djece,”Malac Genijalac Pula” ovog rujna upisuje svoju drugu generaciju polaznika. 

(Foto: Malac Genijalac)

(Foto: Malac Genijalac)


"Malac Genijalac" međunarodna je škola za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala djece počevši od najranijeg životnog razdoblja, koja provodi edukacijsko-razvojne programe za djecu u dobi od 3 do 17 godina.

Iz škole "Malac Genijalac Pula" vas pozivaju da djeci omogućite razvoj koncentracije, logičkog zaključivanja, analitičnosti, fokusa, vizualizacije, fotografskog pamćenja, kreativnosti i drugih kognitivnih sposobnosti.

Diljem svijeta kroz ovu školu prošlo je više od 35 000 učenika, a svima njima je zajedničko da nakon što izađu iz "Malca",  krasi ih bolji uspjeh u školi, sportu i umjetnosti te uče samostalnije.

 Novi program za pulsku djecu - "Malac Sveznalac" 

Kako je inovacija u obrazovnim metodama ono što krasi ovu školu od svojih početaka, "Malac Genijalac" ove godine predstavlja svoj novi program za djecu od 4 do 6 godina, pod imenom "Malac Sveznalac".  

Rana životna iskustva mogu presudno utjecati na intelektualni razvoj djeteta, zato je važno da u periodu od 4 do 6 godina dijete ima optimalan razvoj kako bi na maksimalan način razvilo i iskoristilo svoje mentalne kapacitete. Djeca u ovoj dobi su radoznala, stvari i pojave oko njih ih fasciniraju te njihovo učenje i istraživanje svijeta ne prestaje. 

malac2

Tako je nastao "Malac Sveznalac", program koji potiče radoznalost, kreativnost i intelektualni razvoj kod djece u dobi od 4 do 6 godina. To se postiže oslanjajući se na tri tematske jedinice: 

1. Numicon: upoznavanje s brojevima i svijetom matematike

Ovaj pristup koristi vizualne i taktilne elemente kako bi pomogao djeci razumjeti koncept brojeva, računanje i rješavanje logičkih problema. Djeca uz Numicon oblike stječu čvrste temelje za daljnje učenje matematike te im posljedično, brojevi i matematika postaju manje apstraktnim.

2. Opće znanje i svijet oko nas 

Većinu predškolske djece fascinira svijet oko nas - planete, prirodne pojave, živi svijet (biljke i životinje) i sve ono što nas okružuje. Djeca ovdje proširuju svoja znanja kroz  istraživanja i diskusije, a u  isto vrijeme razvijaju kritičko razmišljanje, dok njihova radoznalost dobiva dodatan poticaj. 

3. Slova i razvijanje vještine izražavanja 

Govorne i čitalačke vještine sve više postaju žrtve moderne tehnologije i načina kako naša djeca konzumiraju informacije oko sebe. Zato ovaj program posebnu pozornost posvećuje razvoju vještine govora i slušanja, čitanja, upoznavanja sa slovima i grafomotoričkim sposobnostima. Ovaj pristup potiče djecu da razvijaju ljubav prema čitanju i pisanju. Čitanje i pisanje je osnova daljnjeg obrazovanja i zato ovaj pristup kod djece stvara dodatnu sigurnost te spremnost za sve obrazovne izazove koji ih očekuju u budućnosti. 

Kako saznati je li "Malac Sveznalac" program baš za vaše dijete? 

Vrlo jednostavno - prijavite se na besplatni ogledni sat i posjetite školu "Malac Genijalac Pula" na adresi Marka Marulića 3. Na besplatnom oglednom satu moći ćete se detaljnije upoznati s planom i ciljevima nastave, razgledati učionice te upoznati nastavno osoblje. A i dijete će isprobati kako je sjediti u učionicama "Malca Genijalca"! Za prijavu na besplatni ogledni sat, možete se prijaviti na dva načina: ispuniti kontakt obrazac koji se nalazi OVDJE te će vas povratno kontaktirati voditeljica "Malca" ili nazovite na broj mobitela 099/8099-454.

malac3

Ostali programi za djecu od 3 do 17 godina 

"Malac Genijalac" uz program "Malac Sveznalac" nudi i druge inovativne programe za djecu različite dobi, a to su: "Numicon" za djecu od 3 do 6 godina i "Hikari mentalna aritmetika" za djecu od 4 do 12 godina.

Numicon - za djecu od 3 do 6 godina

"Numicon" je didaktičko-matematički sustav kojim se razvijaju rane matematičke sposobnosti. Razvili su ga stručnjaci sa sveučilišta Oxford, poznat je širom svijeta, a 2015. godine proglašen je najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom (Education Resources Awards).

malac4

Učenje se odvija kroz igru pomoću "Numicon" oblika, a djeca usvajaju pojam broja, odnose među brojevima, brojevni sustav, osnovne računske operacije te različite matematičke obrasce. Osim što "Numicon" predškolcima služi kao uvod u svijet učenja i školovanja, on ujedno služi i kao pripremni program za "Hikari mentalnu aritmetiku".

Hikari mentalna aritmetika - za djecu od 4 do 12 godina

Za razliku od ostalih škola mentalne aritmetike u Hrvatskoj, u "Malcu Genijalcu" učenici uče mentalnu aritmetiku, odnosno disciplinu brzog računanja, po originalnom "Hikari programu mentalne aritmetike" iz Japana.

Djeca uz ovaj program matematici pristupaju na kreativan i vizualan način te se tako potiče razvoj lijeve i desne hemisfere mozga. Upravo takvim pristupom dječji mozak se podjednako razvija u najvažnijoj dobi za razvoj. 

malac5

Kao rezultat, djeca razvijaju niz sposobnosti kao što su jasna vizualizacija, pamćenje, logičko zaključivanje, fokus, pažnja, analitičnost i koncentracija.

Kako izgleda nastava mentalne aritmetika na kojoj djeca računaju velike nizove brojeva fascinantom brzinom, pogledajte u video u nastavku. 

Malac Genijalac je za svu djecu koji žele razviti svoje intelektualne vještine!

Za postati učenikom "Malca", dijete ne treba pokazivati sklonost matematici ili biti natprosječno inteligentno. Učiteljice škole vole reći kako će sklonost matematici stvoriti upravo kod njih, jer je njihov način učenja i provođenje nastave jedinstven u svijetu.

Ako ste još uvijek u dvojbi, ništa vas ne košta s djetetom posjetiti "Malac Genijalac Pula" na besplatnom oglednom satu! Prijaviti se možete pozivom na broj 099 8099 454 ili putem kontakt obrasca OVDJE. Istim putem, u razgovoru s voditeljicom škole možete saznati više detalja o nastavnom programu, terminima nastave te cijenama različitih programa.

Za sve informacije, zapratite Facebook i Instagram  škole "Malac Genijalac Pula", a posjetiti ih možete na adresi Marka Marulića 3.

malac7


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum