DOMOVINSKI POKRET

Bartulica će očito na dobru plaću u Bruxelles: "Narod je shvatio prljavu kampanju koja se vodila prema njemu"

| Autor: Hina
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava izjavio je u nedjelju nakon objave izlaznih anketa za europske izbore prema kojima je DP osvojio mandat, kako se pokazalo da je DP treća politička snaga u Hrvatskoj, te čestitao Stephenu Bartulici na vjerojatno osvojenom mandatu.

Vezano uz slab odaziv birača, Penava je u stranačkom izbornom stožeru rekao da se zbog nedavnih parlamentarnih izbora pokazao pad u angažmanu i izlaznosti što im, kaže, nije drago, jer bi u DP voljeli da je izlaznost građana na izbore za EU parlament puno veća.

“U svakom slučaju treba pričekati službene i konačne izborne rezultate koje će noćas objaviti Državno izborno povjerenstvo (DIP), ali ako se možemo uzdati u pouzdanost izlaznih anketa čestitke našem izabranom kandidatu Stephenu Bartulici”, poručio je Penava.

Dodao je kako su sve snage fokusirali da DP uzme taj jedan mandat; iako bi bilo bolje da su dva, ali jedan vrlo izgledno možemo očekivati u Europskom parlamentu, rekao je Penava.

Zahvalio je svima koji su tome pridonijeli na energiji i uloženom trudu, biračima koji su izašli, ali i onima koji nisu izašli., uz molbu da koriste blagodati demokracije, koje su izborili, prije svega, hrvatski branitelji.

“To nije palo s Marsa i zato svaka mogućnost izlaska na izbore je blagodat krvlju izborena”, naglasio je Penava, najavivši da će nastaviti raditi na boljitku hrvatskog naroda, države i svih građana Republike Hrvatske.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je kako moraju biti zadovoljni rezultatom izlaznih anketa na europarlamentarnim izborima, odnosno osvojenim mandatom unatoč “prljavoj kampanji” u odnosu na Stjepana Bartulicu i ‘nametnute glavne teme – od čega on živi’.

U izjavi novinarima nakon objave rezultata izlaznih anketa prema kojima je Domovinski pokret osvojio jedan mandat u Europskom parlamentu, Radić je ocijenio kako im nametnuta ‘prljava kampanja’ ipak nije oduzela glasove birača.

“Narod je shvatio o čemu se tu radi” i rezultat je dao odgovor na to sve skupa, dodao je.

Komentirajući loš odziva birača na izbore naglasio je da nas sve skupa to treba zabrinut.

Kampanja je bila dosta tiha, stranke nisu imale baš ni dovoljno sredstava, jer nisu isplaćena ni ona za prethodne parlamentarne izbore, ni kvartalno za Sabor, ocijenio je.

Vezano uz percepciju da europarlamentarci imaju velike plaće, a da se zapravo ne zna što rade, Radić je istaknuo je da hrvatskim građanima treba približiti teme kojima se oni bave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter