ZASTUPNIK DP-A

Povjerenstvo otvorilo postupak protiv Bartulice. Zaradi 3.600€, a kredit plaća 3.562€

| Autor: Portal Novi list
(Snimio Patrik Macek / Pixsell)

(Snimio Patrik Macek / Pixsell)


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv zastupnika Stephena Nikole Bartulice zbog slučaja kupnje nekretnine.

Podsjetimo, Index Istrage su otkrile da Bartulica i supruga mu zajednički mjesečno zarade 3.600 eura, a na kredit im ode 3.562 eura.

Kako je otkrio novinar Ilko Ćimić, Bartulica je prošle godine kupio kuću i vrt na otoku Prviću za 300 tisuća eura. Za to je podigao kredit od 270 tisuća eura na 11 i pol godina, a još 30 je doplatio. Rata mu je 2351.43 eura.

To mu je drugi kredit u istom iznosu, prvi je podigao 2013. godine na 30 godina, za njega plaća 1211 eura mjesečno.

Taj prvi kredit i dalje se nalazi u imovinskoj kartici, no ne i ovaj drugi iz prosinca prošle godine iako je morao biti naveden.

“Svaki obveznik koji ima obvezu nastalu do 31. prosinca 2023. bio je dužan istu prijaviti u imovinskoj kartici za 2023. te će stoga Povjerenstvo ispitati navode iznesene u Vašem članku i otvoriti predmet protiv obveznika Stephena Nikole Bartulice”, stoji u odgovoru Povjerenstva koji su poslali Indexu.

Kako su naglasili, Povjerenstvo se neće baviti nesrazmjerom prihoda i troškova obveznika, odnosno nesrazmjerom prihoda i troškova kredita, već samo propustima u imovinskoj kartici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter