koalicija u krizi zbog pupovca?

Penava: "SDSS nam je neprihvatljiv, nismo to tajili". Plenković: "Nema nikakvih trzavica"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Davor Javorović/Pixsell)

(Snimio Davor Javorović/Pixsell)


Svi saborski odbori dobili su predsjednike, osim onoga za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Predsjednik Kluba nacionalnih manjina Vladimir Bilek kaže - još se nisu usuglasili o imenu. Iz Domovinskog pokreta poručuju da ostaju pri stajalištu da Pupovac ne može biti predsjednik toga saborskog odbora kao u prethodnom mandatu, prenosi HRT.

- Nema nikakvih trzavica. Što se tiče parlamentarnih većine i Vlade. Ako smo nešto dokazali u proteklih osam godina, to je da znamo koliko nam je važna politička stabilnost, nju ćemo čuvati, sačuvati, rekao je premijer Andrej Plenković.

Predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na Vukovarskom polumaratonu komentirao je napetosti u vladajućoj koaliciji zbog prijedloga da se za predsjednika tog Odbora izabere čelnik SDSS-a Milorad Pupovac.

- SDSS kao politička stranka, ne srpska nacionalna manjina, nama ne može biti partner. Mi ne možemo biti dio vladajućih, dio nekakvog paketa jer to je jednostavno nama programski neprihvatljivo. Mnogo je takvih članova unutar DP-a koji su predstavnici srpske nacionalne manjine s kojima nemamo problem, ali sa SDSS-om kao političkom strankom - tu se ništa nije promijenilo, rekao je Penava.

- Stvar je što se tiče DP-a vrlo jasna, nismo tajili to, svi su upoznati s tim, to znaju partneri iz HDZ-a. Očekujem od partnera da se sjedne za stol i da se ta situacija na razuman način riješi, dodao je.

- Činjenica je od prvog dana da je ovakva konstelacija većine vlasti koju tvore HDZ i DP s ostalim partnerima od početka dočekana na nož. Ja ću kao predsjednik Domovinskog pokreta i Domovinski pokret učiniti sve da to maksimalno dugo traje kako bismo mi kao suverenistička, konzervativna, hrvatska nacionalna snaga uspjeli provesti što je moguće veći dio svog programa. Jasno mi je da to mnogima u Hrvatskoj smeta, od medija do političkih oponenata, poručio je.

Cijeli prilog dostupan je ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater