zastupnica i politička tajnica

Mirela Ahmetović nova predsjednica SDP-a? "Sigurno ću biti na prvim linijama za interese stranke i građana"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović gostovala je u N1 Newsroomu gdje je govorila o nadolazećim EU izborima i koaliciji HDZ-a i DP-a.

Prije pet godina SDP je bio iznenađen kada im je i četvrti zastupnik uspio ući u Europski parlament. Ahmetović je otkrila što očekuje ove godine.

"Nama je uspjeh ponavaljanje uspjeha s prethodnih izbora. Građanima imaju za ponuditi stupanj aktivnih politika koje su zastupali i do sada – zaštita potrošača, prava žena, ribarstvo, poljoprivreda… Sve ono što tišti obične građane."

Istraživanja pokazuju da bi EU parlament mogao otići malo više udesno. "Nismo očekivali niti ovakvu Vladu kakvu danas imamo – relativno desnu. Ne bi me iznenadilo da se takva situacija preslika i na europske izbore. Mi u SDP-u računamo da će građani RH ovaj put izaći u većem broju na izbore za EU."

Ahmetović je komentirala novu Vladu koju čini koalicija HDZ-a i SDP-a.

"Sastav Vlade je takav da vi imate sada u vladajućoj većini neke predstavnike, priljepaka HDZ-a, koji kažu da nisu sretni koalicijom DP-a i HDZ-a, ali oni ostaju u većini. Ima predstavnika manjina koji se ne slažu s odlukama HDZ-ove većine, glasaju suprotno, ali eto oni su na mjestu potpredsjednika Hrvatskog sabora i oni su u većini.

Ima li Ahmetović ambicije da bude nova predsjednica SDP-a?

"Ono što mogu reći članicama i članovima SDP-a i biračima, koji su me u velikom broju podržali na ovim parlamentarnim izborima, jest da neću biti statist i da ću sigurno biti na prvim borbenim linijama kada su u pitanju interesi SDP-a i interesi građana Republike Hrvatske."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum