ZASTUPNIK DOMOVINSKOG POKRETA

Mlinarić Ćipe: "Od Rijeki pravde smo napravili čašu vode. A ono Bulj i Grmoja govore isto što i Vučić"

| Autor: Novi list
(Snimila Neva Žganec/Pixsell)

(Snimila Neva Žganec/Pixsell)


Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe danas je komentirao prozivke oporbe da je nevjerodostojan jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.

"Prvo što ću reći, ja sam svojima rekao prije izbora da neću dati potpis nikome za sastavljanje Vlade ako ne bude izlaznost 50 posto jer sam smatrao da je to minimum. Vidimo ove populiste poput Grmoje, Kolakušića, Pavličeka…

Pušta snimku što sam snimao za TikTok, u kampanji, prije izbora sam govorio da nećemo ni s HDZ-om ni SDP-om. Što trebam govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om? pa što onda idem na izbore? Htio sam da DP sam dobije 76 ruku i da sami sastavimo Vladu. Ali, treba pogledati istini u oči", poručio je Mlinarić danas na N1 televiziji.

"Nismo napravili potok od Rijeki pravde nego je od njih ostala čaša vode", dodao je.

Ponavlja da je govorio da nikad neće biti u Vladi u kojoj su SDSS i Možemo, a osvrnuo se i na LGBTIQ zastave koje je vidio u Zagrebu.

"Zastave čudnih boja, to nije moja zastava, žele li Hrvati to u cijeloj državi? Mislim da većina ne želi, na izborima su rekli da hoće vladu desnog centra", dodao je.

Za Pupovca je rekao da je počeo plakati, jer je DP izbacio SDSS iz vlasti. Dodaje da protiv Srba u Hrvatskoj nema ništa, ali tvrdi da je SDSS "interesna skupina koja ne priznaje hrvatsku državu".

"Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti", navodi Mlinarić.

Kaže da SDP uopće nakon izbora nije imao pregovarački tim.

"Penava je nazvao Grbina, da vidimo što nude, ali su bili totalno spremni. Svaki dan je Grmoja nudio stotinu kombinacija. Jedina realna je bila ona od Penave prije godinu kad je zvao Petrova da izađemo zajedno izbore – odbio ga je Petrov. Poslije toga se pojavljuje, budi se poslije izbora i Petrov nudi sto kombinacija.

Da je Petrov nazvao Penavu nakon izbora i rekao da spojimo mandate, s 25 mandata ići kod Plenkovića i uzeti šest ministarstava, idemo promijeniti smjer Hrvatske. Onda smo mogli raspravljati o MUP-u, MORH-u, kulturi, a sa 12 ne možete", rekao je Mlinarić, dodajući da DP-ovci nisu foteljaši.

Dodaje da je Most prevario svoje birače.

Što se tiče koalicijskog sporazuma s HDZ-om, kaže da je zadovoljan jer se ispregovaralo ono što se moglo. Kaže i da nema ništa protiv da se javno objavi sporazum.

"Ono što su jučer u sabornici govorili Bulj, Pavliček, Grmoja – to je isto jučer govorio Aleksandar Vučić u Beogradu. Ne vidim nikakvu razliku", navodi Mlinarić, piše N1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater