fokus-republika

Zurovec objavio popis zahtjeva: Razgovarat ću s glavnim akterima s "lijeva" i "desna"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Patrik Maček/Pixsell)

(Snimio Patrik Maček/Pixsell)


Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedjelje i jedini kandidat s liste Fokusa i Republike izabran u sabor, danas je na Facebooku objavio da su ga zvale sve vodeće stranke te je predstavio popis jedanaest uvjeta na kojima će inzistirati pri pregovorima. Objavu prenosimo u cijelosti.

"Dragi birači, prijatelji, pratitelji - hvala vam na velikom povjerenju i preferencijalnim glasovima!

Želim vas transparentno obavijestiti kako su me sve vodeće stranke kontaktirale i zatražile razgovor. Kao vaš zastupnik i kao osoba koja ne želi nikome zatvoriti vrata, a da ne čuje drugu stranu, u jednom civilizacijskom duhu, razgovarat ću s glavnim akterima s "lijeva" i "desna".

Jasno mi je kako ovo na prvi pogled djeluje kao da biram da li će mi iščupati lijevi ili desni zdravi prednji zub, no civilizirano je razgovarati, saslušati i na koncu pitati birače u kojem smjeru treba dalje djelovati.

U ovoj fazi dolazim kao netko tko je prvenstveno spreman saslušati.

Neke od programskih stvari na kojima ću sa svima s kojima god razgovaram inzistirati su:

1) povećanje praga ulaska u sustav PDV-a sa 40000 na 70000€ (generalno)

2) smanjivanje PDV-a za ugostiteljstvo (piće) za frizere, kozmetičare, čišćenje i turističke agencije (jedine koje nisu u turizmu na 13%) na 13%

3) PDV na proizvodnju hrane - 5%

4) revidiranje zakona o radu nedjeljom i omogućavanje rada nedjeljom svim malim tvrtkama koje to žele (suvenirnicama, malim trgovinama, cvjećarnicama, pekarnicama i sl.)

5) da se dobit koja se reinvestira nazad u tvrtku ne oporezuje

6) ubrzavavanje procesa izdavanja građ. dozvola / 15 dana za ishođenje posebnih uvjeta, tko se ne očituje smatra se da su uvjeti pozitivni. Nakon toga poštivanje zakonskog roka od 30 dana za izdavanje građevinske dozvole.)

7) vaučerizacija zdravstva i drukčija organizacija hitne medicinske pomoći oslobađanje od poreza za kupnju/gradnju prve nekretnine

9) smanjenje PDV-a i trošarina na energente, režije, javni prijevoz

10) daljnje smanjenje poreza na dohodak na 10%, uz drukčiji raspored cjelokupnih javnih financija da JLS-ovi ne budu zakinuti

11) uvođenje 13. Mirovine i reforma mirovinskog sustava

Kao što sam i do sada, sve ću vam transparentno pisati i objavljivati, a vi slobodno pišite, dajte mi svoje sugestije i mišljenja.

Vaše mišljenje kao onih koji me biraju i plaćaju je na kraju dana i najvažnije", poručio je Zurovec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater