Gabrijela Kišiček

Komunikacijska stručnjakinja ukazala na nepobjednički detalj u Plenkovićevom pobjedničkom govoru

| Autor: Glas Istre
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček bila je gošća Novog dana N1 Televzije u kojem je s  gdje je komentirala rezultate parlamentarnih izbora i odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.

"Odluka Ustavnog suda nikome ne ide na ruku, svi su iznenađeni. Odluka Ustavnog suda nije uvjerljivo i dobro obrazložena da bi se stvorio dojam da tu nema političkih preferencija te da nije političko motivirana. Sudske bi odluke trebale biti nemotivirane što se tiče politike. Pošto se nije stvorio taj dojam, stvara se određena ljutnja i bunt koja može pomoći da se premoste neke ideološke razlike i da se ide u zajedničku borbu za viši cilj. To se nije trebalo dogoditi. Odluka koja je donesena je nevješto obrazložena te je bila neuvjerljiva izvedba predsjednika Ustavnog suda. Bio je neuvjerljiv te se stvorio dojam da se nekom politički ide na ruku", rekla je Kišiček.

Navodi da je najveće iznenađenje izbora Domovinski pokret koji se pokazao kao treća najjača stranka u zemlji i koji je pokazao oduševljenje rezultatom.

"Nije se činilo da njihova komunikacija jamči politički uspjeh. DP se nikad nije po tome posebno isticao, a uspjeli su postati treća politička opcija u zemlji i sad kao da imaju svu moć u svojim rukama. To je malo zabrinjavajuće s obzirom da se svojim komunikacijskim vještinama nisu isticali, pa se postavlja pitanje kakve su im pregovaračke vještine", rekla je te dodala da je indeks sreće bio visok i u stožeru Možemo.

Dotaknula se i govora Andreja Plenkovića i Peđe Grbina u izbornoj noći. 

"I Grbin i Plenković su željeli ostaviti dojam pobjednika, ali to je bilo prilično neuvjerljivo. Pobjednički govor Andreja Plenkovića započeo je kritikom Zorana Milanovića, pobjednici to ne rade. Nekoliko puta je tijekom kampanje rekao da je Milanović irelevantan, a onda odjednom postaje toliko važan da ga se spomene u pobjedničkom govoru u prvoj rečenici", rekla je.

Kišiček navodi da je Plenković iznimno retorički vješt i da je spreman s druge strane dobiti ono što želi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom