NEOBIČNA BIRALIŠTA

Od kafića i vinarije, do kapelice i veterinarske stanice. Ovo su najčudnija mjesta na kojima se glasalo na izborima

| Autor: Ivana Kocijan
(Davor Javorović / Pixsell)

(Davor Javorović / Pixsell)


Iako se biračka mjesta najčešće nalaze u mjesnim odborima i školama, u nekim mjestima birališta su ove godine bila smještena na, najblaže rečeno, čudnim, odnosno neobičnim mjestima. U utrci za 11. saziv Hrvatskog sabora bilo je gotovo 2.300 kandidata, a neki su birači svoje građanske dužnosti izvršili na mjestima poput kafića i vinarija.

Primjerice, u malom selu Željezno Žumberačko biračko mjesto br. 3 bilo je smješteno u staroj, napuštenoj, razrušenoj školi. Među neuobičajenim lokacijama za birališta ove su se godine našla i dva mjesta u Virovitici. Dio građana Virovitice mogao se nakratko osjećati poput glumaca jer su, naime, do glasačkog mjesta došli po crvenom tepihu koji se pak nalazi na stepenicama Gradskog kazališta Virovitica u kojem je bilo smješteno jedno od glasačkih mjesta. S druge strane, dio Virovitičana glasao je u prostoru Veterinarske stanice.

Dvorac Mailath-Prandau u Donjem Miholjcu, jedan od najočuvanijih dvoraca u Hrvatskoj, također je poslužio kao biračko mjesto, možda i jedno od naljepših i najposebnijih ove godine. Glasanje za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u dvorcu Mailath-Prandau odvilo se u kapelici koja je poslužila kao biralište, dok je oltar bio prekriven tkaninom za članove biračke komisije.

Još jedno neobično mjesto za glasovanje bila je Vinarska zadruga Sveta Jana u Ivančićima pored Jastrebarskog koja je također pretvorena u biračko mjesto.

Caffe bar Livno u Kozinščaku jučer nije posluživao goste. Naime, građani Kozinščaka u Dugom Selu jučer su zbog nedostatka primjerenog prostora glasovali u Caffe baru Livno vlasnika Marka Nujića.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Photo: zeljko Hladika/PIXSELL

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Photo: zeljko Hladika/PIXSELL

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater