zaiskrilo među mostovcima

Zbog pobačaja verbalno se sukobili Marija Selak Raspudić i Marin Miletić

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija Robert Anić/ Nel Pavletič/ Pixsell)

(Ilustracija Robert Anić/ Nel Pavletič/ Pixsell)


Ideološke teme nerijetko unose razdor, a sad se to dogodilo i unutar jedne stranke. Tema o pobačaju rezultirala je malim obračunom Marina Miletića i Marije Selak Raspudić, prenosi N1. 

debati o ljudskim pravima i društvenim pitanjima koju je na N1 televiziji vodila Nina Kljenak, a koja je trajala više od sat vremena, sudjelovale su HDZ-ova Nina Obuljen Koržinek, Biljana Gaća (Rijeke pravde), Morena Lekan (Možemo!), Branka Lozo (Domovinski pokret) i Marija Selak Raspudić (Most).

Uvođenje femicida kao zasebnog kaznenog djela, Zakon o medicinskom postupku prekida trudnoće iz vremena Jugoslavije koji je još na snazi, odnos prema crkvi i vjeronauku u školama, uvođenje građanskog odgoja kao zasebnog predmeta, samo su neke od tema o kojima su kandidatkinje na parlamentarnim izborima imale priliku raspravljati. Na samom kraju debate, posljednjih pet minuta postavljena su im šest blic pitanja na koja su trebale odgovoriti kratko – s da ili ne.

Ono oko kojeg se sad podigla prašina, glasilo je: "Smatrate li da je pobačaj temeljno pravo i odluka žene?" Na upite pratitelja na Facebooku o izjavi Marije Selak Raspudić, riječki mostovac nije krio da se ne slaže s njom. “Most je jasno za – život. Objavili smo svoju političku deklaraciju i jasno smo rekli da smo za život. Vrh stranke, Predsjedništvo, naš predsjednik, svi mi tu imamo isti stav. Marija se ovdje pogrešno izrazila, ali neka ona sama to objašnjava. Ona nije član stranke niti ima ikakvu stranačku funkciju. A narod će preferencijalnim glasovima pokazati što misli o svakom od nas”, poručio je mostovac - prenosi N1.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter