REAKCIJA SDSS-A

Kampanja "Hrvatska treba Srbe" na udaru: "Nije da samo uništavaju plakate, upadaju i ljudima u dvorišta"

| Autor: Novi list
(Foto: SDSS)

(Foto: SDSS)


Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) obavještava javnost o zabrinjavajućim događajima koji prate predizbornu kampanju "Hrvatska treba Srbe".

Nažalost svakodnevno primamo izvješća o sustavnom uništavanju naših plakata diljem Hrvatske. Ne samo da se uništavaju plakati “Hrvatska treba Srbe”, SDSS-ove kampanje, već se upada ljudima u dvorišta da bi se došlo do reklamnih panoa.  Uništavaju se i same nosive konstrukcije na kojima se nalaze plakati. Gotovo da nema te prepreke koja će zaustaviti divljanje i mržnju prema Srbima.

Samo preko uskršnjih blagdana monstruozne poruke govora mržnje protiv pripadnika srpske zajednice osvanule na SDSS-ovim plakatima na zadarskom području. Zagreb, Šibenik, Karlovac, Osijek… Iz dana u dan redaju se gradovi po Hrvatskoj u kojima proustaški vandali uništavaju SDSS-ove plakate.

Ovo nije samo napad na našu kampanju, već i na demokratske procese i slobodu izražavanja. Osuđujemo takvo nedopustivo ponašanje.

Pozivamo sve građane da se suzdrže od ovakvih postupaka bez obzira o kojoj političkoj opciji se radilo, te da se zajedno zauzmemo za kulturu suživota i poštovanja demokratskih vrijednosti. Nastavit ćemo se boriti za svoja prava i interese svih građana, bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost.

U prilogu vam šaljemo jutrošnji izgled plakata (Osijek, kod "Kampusa"), iz naše kampanje "Hrvatska treba Srbe", na kojem su proustaški vandali ostavili svoj potpis.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater