radni posjet vojarni u splitu

Anušić: Modernizacija i opremanje ratne mornarice jedan je od prioriteta vlade

| Autor: Hina
(Snimio Ivo Cagalj / Pixsell)

(Snimio Ivo Cagalj / Pixsell)


Modernzacija i opremanje Hrvatske ratne mornarice (HRM) jedan je od prioriteta Vlade RH, poručio je potpredsjednik vlade ministar obrane Ivan Anušić, koji je bio u prvom radnom posjetu HRM-u u vojarni "Admiral flote Sveto Letica-Barba" u Splitu. S ministrom Anušićem bio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH). Pripadnicima Hrvatske ratne mornarice zahvalio je na profesionalnom obavljanju zadaća.

"Hrvatska je pomorska zemlja, a naši mornari časno čuvaju Jadran te štite prava i interes Republike Hrvatske na moru, što je od iznimnog značaja u vrijeme narušene globalne sigurnosne situacije“, rekao je Anušić. Istaknuo je kako Vlada RH provodi modernizaciju i opremanje svih grana Hrvatske vojske, pa tako i Hrvatske ratne mornarice.

Izgradnja obalnih ophodnih brodova

„Jedan od bitnih projekata modernizacije HRM-a je izgradnja obalnih ophodnih brodova čiji će dovršetak i uvođenje u operativnu uporabu unaprijediti postojeće sposobnosti Hrvatske ratne mornarice, stoga će Ministarstvo obrana i Vlada poduzeti sve da se dovrši projekt gradnje četiriju obalnih ophodnih brodova“, dodao je.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik HRM-a kontraadmiral Ivo Raffanelli prezentirali su dostignuća i izazove HRM-a.

U okviru radnog posjeta, potpredsjednik Vlade ministar obrane Ivan Anušić obišao je Operativno središte Hrvatske ratne mornarice, objekt Voda protuminskih ronitelja Flote HRM-a, obalni ophodni brod OOB-31 Omiš i brod RTOP-12 Kralj Dmitar Zvonimir. Također, poginulim pripadnicima HRM-a odana je počast polaganjem cvijeća u Spomen sobi poginulim pripadnicima HRM-a, priopćio je MORH.

Sastanak s predsjednikom Uprave Brodosplita

Ranije danas potpredsjednik Vlade ministar obrane Anušić održao je sastanak sa predsjednikom Uprave Brodosplita Tomislavom Debeljakom na temu dovršetka obalnih ophodnih brodova i najavio nastavak tog projekta.

"Nastavljamo sa projektom izgradnje obalnih ophodnih brodova. Sastanak je bio više nego afirmativan. Zajednički nam je cilj dovršiti te brodove i projekt. U ovom trenutku na raspolaganju u komunikaciji je i cijela tvrtka Brodosplit, odnosno DIV grupacija kao i gospodin Debeljak s kojim smo, kao i s njegovim suradnicima, imali više nego konkretan i kvalitetan sastanak", izjavio je ministar Anušić nakon sastanka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini