doprinos

Hrvatska organizira Međunarodnu donatorsku konferenciju o razminiranju Ukrajine

| Autor: Hina
(Snimio Matija Habljak/Pixsell)

(Snimio Matija Habljak/Pixsell)


Premijer Andrej Plenković primio je prvu potpredsjednicu ukrajinske vlade i ministricu gospodarstva Juliju Sviridenko uoči Međunarodne donatorske konferencije o razminiranju Ukrajine – "dodatnom doprinosu Hrvatske" pomoći Ukrajini, priopćila je vlada u utorak.

"Hrvatska nastavlja politički, vojno i humanitarno pomagati Ukrajini, a organiziranje Međunarodne konferencije o razminiranju dodatni je doprinos Hrvatske imajući u vidu naša jedinstvena iskustva i ekspertizu u ovom području", rekao je Plenković na sastanku sa Sviridenko.

Uz premijera su bili potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Božinović i Sviridenko su nakon sastanka potpisali Sporazum o suradnji u području protuminskog djelovanja kako bi se ublažile socio-ekonomske, sigurnosne, ekološke i druge posljedice proizašle iz opasnosti od eksplozivnih ostataka rata, navodi se u priopćenju.

Zagreb je 11. i 12. listopada domaćin Međunarodne donatorske konferencije o razminiranju Ukrajine.

Razminiranje je prva zadaća za povratak stanovništva i stvaranje budućih normalnih uvjeta života na bivšim okupiranim područjima, ističe se u priopćenju vlade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater