ODBOJKA NA PIJESKU

Veliki uspjeh igračica iz Banjola u Čakovcu: "ŽALOVKE" OSVOJILE KUP HRVATSKE

"Žalovke" su u četvrtfinalu nadjačale Žnjan, potom u polufinalu Retfalu, da bi u finalu bile bolje od Sigeta. Boje Žala branile su Ana Šverko, Ema Mrkić, Antea Damaška, Erika Drviš te Jana i Dunja Milin

| Autor: Ivica CEROVAC
KUP JE NAŠ - Odbojkašice Žala

KUP JE NAŠ - Odbojkašice Žala


Igračice Žala iz Banjola osvojile su Kup Hrvatske u odbojci na pijesku. Završnica se odigrala u Čakovcu i okupila je osam klubova (Žal, Vukovar, Čakovec, splitski Žnjan, Osijek i Retfala iz Osijeka te Siget i Jarun iz Zagreba), a boje Žala branile su Ana Šverko, Ema Mrkić, Antea Damaška, Erika Drviš te Jana i Dunja Milin. "Žalovke" su u četvrtfinalu nadjačale Žnjan, potom u polufinalu Retfalu, da bi u finalu bile bolje od Sigeta.

Jednosmjerna ulica

Led su protiv Splićanki probile Mrkić i Šverko, koje su u prvom setu svladale Terze i Burilović s 21:16, potom drugi izgubile istim rezultatom, da bi u trećem slavile s 15:12. Po sličnom scenariju odvijao se i drugi meč, u kojem su Dunja Milin i Damaška nadjačale Bečić i Ćubelić. Prvi set otišao je na stranu "pjeskašica" Žala (21:11), Splićanke su uspjele poravnati (21:14), ali ne i napraviti potpuni preokret te su "žalovke" u odlučujućem trećem bile uspješnije (15:12) i tako potvrdile prolazak dalje.

Polufinalni meč s Retfalom se od samog početka pretvorio u jednosmjernu ulicu te su Osječanke u četiri seta prikupile tek 14 poena. Mrkić i Šverko svladale su Rukovanjski i Škrtić s 21:4 i 21:5, dok su Drviš i Jana Milin nadjačale Balaž i Smolčić s 21:2 i 21:3. Ušlo se tako u finale sa Sigetom kojeg su novom pobjedom otvorile Mrkić i Šverko, svladavši Skorin i Bosnar s 21:16 i 21:18. Za ukupni trijumf trebao je "žalovkama" još samo jedan set i njega su odmah osvojile Dunja Milin i Damaška, koje su s 21:16 bile uspješnije od Šutalo i Krmpotić. Pobjednički pehar dobio je tako nove vlasnice, a potom je uslijedilo malo opuštanje koje su zagrebačke odbojkašice iskoristile da naredna dva seta riješe u svoju korist (21:10 i 15:10).

Sigećanima derbi

Čakovec je ugostio i najbolje hrvatske "pjeskaše". Okupilo se sedam klubova, jedan manje nego u konkurenciji odbojkašica, a Žal je nastupio u sastavu Zlatko Damijanić, Deny Bljaić, Mihael Radolović i Darko Nojić. Ždrijeb im je u četvrtfinalu za protivnika dodijelio Žnjan i u prvom susretu su Damijanić i Bljaić poraženi od Jerčića i Krešimira Karaule (15:21, 15:21). Potom su Radolović i Nojić odmjerili snagu s Tomislavom Karaulom i Zeljkovićem te nakon što su Splićani prvi set riješili u svoju korist (21:14), čime su osigurali ukupnu pobjedu, zbog lakše Karauline ozljede odlučili su predati susret.

Finale je donio gradski derbi u kojem je Siget s dvaput po 2:0 u setovima svladao Zagreb.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini