ODBOJKA NA PIJESKU

U Podstrani održan završni turnir ekipnog prvenstva Hrvatske ŽALOVKE ČETVRTE, ŽALOVCI SEDMI

| Autor: Ivica CEROVAC
Tri pobjede i jedan tijesan poraz - Ema Mrkić i Ana Šverko (Dejan ŠTIFANIĆ)

Žal iz Banjola nije se uspeo popeti na jednu od stepenica pobjedničkog postolja. Bliže odličju bile su "žalovke", koje su u konačnici osvojile četvrto mjesto s bodom zaostatka iza trećeplasiranog Jaruna. "Žalovci" su solidno odradili premijerni nastup na državnom prvenstvu

U Podstrani pokraj Splita održan je treći, završni turnir 15. ekipnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Nakon Zagreba i Pule, i u Podstrani se okupilo po osam klubova u obje konkurencije, a naslove prvaka obranili su zagrebački Siget kod odbojkašica i Opatija kod odbojkaša. Žal iz Banjola nije se uspeo popeti na jednu od stepenica pobjedničkog postolja. Bliže odličju bile su "žalovke", koje su u konačnici osvojile četvrto mjesto s bodom zaostatka iza trećeplasiranog zagrebačkog Jaruna. "Žalovci" su svoj premijerni nastup na državnom prvenstvu okončali na sedmoj poziciji, no i oni imaju za čime žaliti, jer su Zagreb, Čakovec i osječka Retfala, kojima gledaju u leđa na ljestvici, prikupili tek po jedan bod više od njih.

Boje Žala u Podstrani su u konkurenciji odbojkašica branile Erika Drviš, Jana Milin, Ivana Sokolov, Nika Todorović, Ana Šverko i Ema Mrkić. Krenule su odlično te protiv splitskog Žnjana stigle do boda i bile na korak do osvajanja punog plijena u srazu s aktualnim viceprvakinjama Hrvatske, no nakon što su prvi set riješile u svoju korist, Šverko i Mrkić su naredna dva tijesno izgubile. Uslijedio je ogled koji je skrojio konačni poredak, a to je bio onaj s "fenjerašem" Osijekom, koji je nakon turnira u Zagrebu, i na ovom "otrgnuo" bod Žalu. Šverko i Mrkić svoj su dio posla odradile, ali Sokolov i Milin nisu uspjele zaokružiti priču. Nedostajalo je i malo sreće, jer su i ovaj susret, kao i onaj sa Splićankama, "žalovke" izgubile nakon 13:15 u trećem, odlučujućem setu. Protiv Čakovca i Opatije nije napravljen krivi korak te su upisane dvije "čiste" pobjede bez izgubljenog seta. No, one su bile nedovoljne za penjanje na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja, jer je Jarun svladao Osijek i remizirao s prvakom Sigetom, što mu je bilo dovoljno da s bodom prednosti osvoji treće mjesto.

foto

Premijeru okončali na sedmoj poziciji - Vedran Arapović i Deny Bljaić

"Žalovci" su završni turnir odradili u sastavu Deny Bljaić, Vedran Arapović, Ivan Džeba i Ivan Trusić. Prema očekivanju, dvoboji s dvije najkvalitetnije hrvatske momčadi, Opatijom i Sigetom, donijeli su im tek skupljanje poena bez i najmanje prilike da ugroze svoje protivnike. No, zato su u srazu sa sebi ravnim odbojkašima Čakovca stigli do pobjede bez izgubljenog seta, što im je dalo nadu da bi se mogli pomaknuti na ljestvici, ali ona je brzo postala varljiva nakon što su Čakovčani svladali osječku Retfalu i "zacementirali" Žal na sedmu poziciju.

Rezultati, odbojkašice: Žal - Žnjan 1:1, Šverko/Mrkić - Tabak/M. Bečić 21:16, 18:21, 13:15, Drviš/Milin - Kovčo/L. Bečić 21:14, 22:20, Žal - Osijek 1:1, Sokolov/Milin - Rukovanjski/Weinand 17:21, 21:16, 13:15, Šverko/Mrkić - Čutura/Floreani 21:8, 21:13; Žal - Čakovec 2:0, Šverko/Mrkić - Varga/Budiša 21:12, 21:7, Drviš/Todorović - Bulović/Frančić 21:13, 23:21; Žal - Opatija 2:0, Šverko/Mrkić - Barać/Lukežić 21:14, 23:21, Drviš/Milin - Juričić/Šahinović 21:14, 21:11. Konačni poredak: Siget 24, Žnjan 21, Jarun 19, Žal 18, Čakovec 9, Retfala 9, Opatija 6, Osijek 6 bodova.

Odbojkaši: Žal - Čakovec 2:0, Trusić/Džeba - H. Novak/Vabec 21:14, 21:8, Bljaić/Arapović - Juras/I. Novak 21:19, 22:20; Žal - Opatija 0:2, Džeba/Trusić - Gavrilov/Lozić 15:21, 16:21, Bljaić/Arapović -Dukić/Silić 6:21, 13:21; Žal - Siget 0:2, Džeba/Trusić - Skorin/Šulc 8:21, 7:21, Bljaić/Arapović - Pribanić/Zelenika 15:21, 7:21. Konačni poredak: Opatija 26, Siget 23, Žnjan 22, Zagreb 10, Čakovec 10, Retfala 10, Žal 9, Čazma 2 boda.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini