ODBOJKA

SUSRET 1. KOLA SUPERLIGE ODBOJKAŠICA: Povijesna pobjeda Velovršanki

| Autor: Goran ROJNIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Susret 1. kola Superlige odbojkašica: Dubrovnik - Veli Vrh 0:3 (21:25, 19:25, ). Sportska dvorana Gospino Polje. Suci: Ante Jukić i Sanda Žaja (oboje Kaštela).

DUBROVNIK: Burđelez, Bupić, Jakić, Šilje, Lolić (L), Marinović, Kristić (L), Leto, Buzolić, Karač, Gustin, Stipanović, Šušić, Drobac.

VELI VRH: Ćosić, Miletić (L), Stošić (L), Pauro, Rakić, Ikanović, Ćaćić, Kalister, Žgrablić, Šverko, Ćorić.

Odbojkašice Velog Vrha stigle su na premijeri Superlige do prve povijesne pobjede u elitnom rangu. Na gostovanju u Dubrovniku pulske su cure bile fenomenalne i s uvjerljivih 3:0 svladale domaću ekipu.

Svega 18 minuta bilo je dovoljno Velovršankama da upišu u svoju korist prvi povijesni superligaški set (21:25). Bez imalo treme krenule su Puljanke u superligašku "avanturu" i hrabrom igrom upisale u svoju korist prvi set na superligaškoj premijeri. U drugom setu Puljanke su nakon 5:5 odjurile na 14:21, u čemu ih nisu omele niti minute odmora domaće ekipe. Iako su Dubrovčanke stalnim izmjenama pokušavale razbiti pulski ritam, Velovršanke se nisu osvrtale i sigurno su upisale u svoju korist i drugu dionicu igre nakon 22 minute igre.

Početkom trećeg seta Dubrovčanke su odmah odjurile na 5:1, međutim, nije to pokolebalo Puljanke koje su brzo uzvratile za 6:6, a uskoro i stvorile prednost, no slijedilo je izjednačenje (10:10 i 12:12). Stvorile su Puljanke novi prednost (12:15, 13:16), ali stiglo je novo izjednačenje (16:16), koje je trajalo do 19:19. Tada Puljanke odlučuju završiti priču i na servis Šverko odlaze na pobjedničkih 19:25.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater