ODBOJKA

Rovinjski superligaš prvenstvo otvorio pobjedom u Zadru: U NEDJELJU U DVORANU GIMNASIUM STIŽE MURSA

| Autor: Ivica RADETIĆ
ZAHTJEVAN ISPIT - Abdel Zolota (Arhiva)

ZAHTJEVAN ISPIT - Abdel Zolota (Arhiva)


Prva utakmica, prvo gostovanje i prva pobjeda. Uspješan nastup rovinjskih odbojkaša u Zadru izazvao je pozitivne reakcije, tim više jer je samo osam dana prije početka nove sezone u Superligi bilo je neizvjesno hoće li Rovinjci uopće igrati u ovom rangu natjecanja.

Uvjerljiva pobjeda Rovinja donijela je puno radosti u odbojkaškim krugovima, kako u Rovinju, tako i na cijelom istarskom području. U kratkom vremenu uprava kluba na čelu s predsjednikom Mauriziom Matićem i novim trenerom Aleksandrom Gavrilovom našla je zajednički jezik s igračima. Oni su zbili svoje redove i marljivim radom u prvenstvo ušli s velikim optimizmom.

– Nakon samo dva tjedna treniranja, pri čemu se treninzima odazivalo od 12 do 15 igrača uslijed poslovnih i školskih obaveza, pokazali smo naš karakter i želju da se ravnopravno nosimo s većinom ekipa koje igraju Superligu, naglašava iskusni kapetan Abdel Zolota. - Posebno raduje što je ekipa iz prošle sezone većinom ostala na okupu, a igrači su shvatili da samo marljivim radom možemo doći do željenog rezultata. Upravo se to i pokazalo protiv pomlađenog Zadra, što ne umanjuje našu dobru i povezanu igru tijekom čitavog susreta. Naše iskustvo i izuzetno dobar servis domaćin nije mogao zaustaviti. Držali smo konce igre, servisa i prijema, u našim rukama. Djelovali smo sigurno, pri čemu posebno treba istaknuti Fatorića i Janka koji su bili pokretači naših akcija.

Nakon samo dva kola na vrhu ljestvice već su se izdvojili favoriti za naslov, zagrebačka Mladost, Ribola Kaštela i Mursa iz Osijeka. Upravo će Osječane u nedjelju ugostiti Rovinjci.

- Ova pobjeda u Zadru nam jako puno znači i dala nam je veliko samopouzdanje. Vidjeli smo možemo igrati opušteno. U nedjelju nemamo što izgubiti jer će svaki osvojeni poen biti uspjeh. Vjerujem da ćemo iz kola u kolo popunjavati naše redove. Igrači će se uigrati te ako ovako nastavimo, brzo će doći dosta sjesti toga na svoje mjesto. Na dobrom smo putu da Rovinj ponovno postane jaka odbojkaška sredina, zaključio je Zolota.

Utakmica Rovinj – Mursa igra se u nedjelju s početkom u 18 sati u dvorani Gimnasium.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of