ODBOJKA

Rovinjski superligaš bit će znatno oslabljen danas u Osijeku: ZOLOTA, BLJAIĆ I ARAPOVIĆ NAPUSTILI ROVINJSKI KLUB

| Autor: Ivica RADETIĆ
ZAKLJUČIO KARIJERU - Abdel Zolota (Snimio Branislav Danevski)

ZAKLJUČIO KARIJERU - Abdel Zolota (Snimio Branislav Danevski)


Neplanirani domaći poraz od Zadra u prošlom kolu ostavio je traga u redovima rovinjskih odbojkaša. Zajedničkim dogovorom, u tjednu pred odlazak u Osijek, sporazumno su klub napustila tri standardna igrača. Nakon 28 godina igranja odbojke, ovaj sport napušta kapetan Rovinja Abdel Zolota koji je dolazio iz Funtane te Deny Bljaić i Vedran Arapović koji su putovali iz Pule. U pauzi prvenstva i pred početak proljetnog dijela prvenstva Superlige, po drugi put su korona i samoizolacija više od polovice ekipe učinili svoje. Od posljednje utakmice, sredinom prosinca protiv Mladosti iz Zagreba kad su Rovinjci vodećim "mladostašima" uzeli set, igrači Rovinja nisu imali nijedan trening u kompletnom sastavu. Što je došlo na naplatu u porazu od Zadra. Odbojkaši Rovinja su uspjeli nekako dobiti prvi set, ali su u nastavku susreta mladi Zadrani preokrenuli rezultat i stigli do važne pobjede u borbi za ostanak. Naime, približili su se Rovinjcima na tri boda zaostatka.

Očito je ovaj poraz prelilo čašu te je došlo do spomenutog odlaska trojice igrača.

- Ovo nam se stvarno nije smjelo dogoditi i nemamo opravdanja za poraz od Zadra. Bez treninga nema ni rezultata, a mi još jednom u prvenstvo ulazimo nespremni, s tek dva nekompletna treninga. Gledajući nastalu situaciju odlučio sam se povući upravo sada na početku nastavka, da priliku dobiju mlađi igrači, rekao je Abdel Zolota. - Vjerujem da ova ekipa Rovinja može sačuvati ovaj rang natjecanja. Za dobrobit kluba i za moje zdravlje, jer sam više utakmica odigrao uzimajući tablete za bolove, došao sam do zaključka da je najbolje da se povučem.

Dan nakon ogleda sa Zadrom iz samoizolacije je izašao i trener Aleksandar Gavrilov koji na ovo današnje gostovanje u Osijek protiv Murse putuje bez trojice iskusnih igrača.

- Pred nama je sada svaka utakmica novi izazov, pogotovo za ove mlađe igračiekoji su do sada imali manju minutažu, rekao je Gavrilov. - Ova nesretna korona poremetila je dosta toga ne samo kod nas već i ostalih klubova, zato se moramo polako priviknuti i na ovakve neplanirane situacije. Objektivno gledano, nije sada sve tako crno. U našoj ligi je šest klubova koji odskaču kvalitetom i koji se bore za prvaka, ali je i šest klubova gdje svatko svakog može pobijediti. Putujemo u Osijek s namjerom da odigramo najbolje što možemo, znajući da je domaćin favorit. Svaki osvojeni poen protiv Murse je za ovu našu mladu ekipu uspjeh i dragocjeno iskustvo. Utakmica Mursa – Rovinj igra se danas u 18 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini