SUPERLIGA

Rovinježi osvojili dragocjene bodove u BORBI ZA OPSTANAK

| Autor: Ivica RADETIĆ
Aleksandar Fatorić (Snimio Dejan Štifanić)

Aleksandar Fatorić (Snimio Dejan Štifanić)


Nakon 62 minute dobre i dopadljive igre rovinjski odbojkaši upisali su dragocjene bodove u borbi za opstanak protiv Marsonije iz Slavonskog Broda. Bio je to susret u kojem su igrači Rovinja povezanom igrom i velikom željom pokazali da znaju i mogu kontrolirati utakmicu od početka do kraja.

Postava Zolota, Hrelja, Poropat, Fatorić Bljaić, Radovan i libero Gavrilov već u prvom setu, nakon 5:5, na serviranje Bljaića učinili su seriju od četiri poena. Motivirani domaćin na oštro serviranje Zolote uskoro vode i 14:7, kad gosti minutom odmora pokušavaju zaustaviti Rovinjce, koji preko Radovana i Fatorića neumoljivo, poslije samo 16 minuta igre, set dobivaju.

Dobrim serviranjem i vodstvom 3:0 Vito Poropat otvara drugi set, a čvrstim blokom Fatorić, Zolota i Radovan dižu vodstvo na 7:3. Ipak, i gosti su se trgnuli, poslije 9:7 nastupio je period vrlo izjednačene igre kad se lomio rezultat s dosta poravnanja do 20:20 gdje se rezultat mijenjao uz minimalnu prednost s jedne i druge strane. No, dobar prijem kod Rovinja i čvrsti blok Hrelje, Bljaića i Poropata, uz serviranje izuzetno raspoloženog Aleksandra Fatorića, omogućio je igračima trenera Klaudija Poropata da ništa ne prepuste slučaju i uskoro vode 2:0 u setovima.

Vrlo izjednačeno, s dosta poravnanja, započinje treći set (5:5, 9:9, 12:12) kad je nastalo pravo nadmudrivanje. Rovinjci su poveli 17:14 na serviranje Fatorića i poenima Zolote i Hrelje. Kod 17:16 trener Poropat prvi i zadnji put traži minutu odmora, ali Marsonia svejedno dolazi do poravnanja. Stvar u svoje ruke uzima iskusni Vito Poropat i Rovinjci čine seriju od četiri poena i ulaze u mirnu završnicu do konačne uvjerljive pobjede. Ovom pobjedom odbojkaši Rovinja, iako i dalje posljednji na ljestvici, došli na bod zaostatka od Siska.

Rovinj - Marsonia 3:0

Utakmica 18. kola Super lige: Rovinj - Marsonia 3:0 (25:15, 25:21, 25:23). Dvorana Gimnasium. Bez gledatelja. Suci: Želimir Kušljić (Krk), Dalibor Tora (Rijeka).

ROVINJ: Radovan, Matić, Zolota, Preden, Hrelja, Fatorić, Poropat, Gavrilov (L), Bljaić, Arapović.

MARSONIA: Grgić, Kovačević, A. Odobašić, Budsim, Ilić, Mandura, Aračić, Šimić, Boroz, J. Odobašić (L).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater