ODBOJKA

RENESANSA KULTNOG KLUBA Sinković: OK Pula zaslužuje igrati Superligu

| Autor: Roberto CAR
NOVA LICA NA ČELU PULE - Trener Goran Jovanović, tajnica Mirjana Tomašić, predsjednik Dean Sinković, trenerica Tea Mavrić i igračica Lara Škoro (R. CAR)

NOVA LICA NA ČELU PULE - Trener Goran Jovanović, tajnica Mirjana Tomašić, predsjednik Dean Sinković, trenerica Tea Mavrić i igračica Lara Škoro (R. CAR)


Zacrtali smo si nekoliko ciljeva da bi na koncu ovaj klub bogate povijesti vratili u Superligu. Prvo smo pojačali trenerski kadar te smo na mjesto glavnog trenera vratili Gorana Jovanovića, dok ćemo u sinergiji s lokalnim tvrtkama tražiti partnere koji će nas pratiti na tom putu, rekao je novi predsjednik Dean Sinković

"Odbojkašicama Pule je mjesto u eliti, u Superligi. Želimo vratiti ovaj klub tamo gdje je dugo godina bio", ambiciozan je plan nove uprave OK Pula na čelu s predsjednikom Deanom Sinkovićem, izvanrednim profesorom na pulskom FET-u.

Može li se to doista realizirati? Može li se dugogodišnja perjanica pulske i istarske odbojke, ali i ženskog sporta u Istri u cijelosti, vratiti na stare staze slave? Sudeći po prvim potezima, javno iznesenim ciljevima, ali i dosadašnjem radu novog predsjednika i najbližih mu suradnika, može. Itekako.

Prvenstveno jer je sam predsjednik dobro znano ime, ekonomski stručnjak poznat i daleko izvan granica Hrvatske, a usto je i sam bio sportaš-nogometaš. Osim toga, godinama je kao voditelj sporta na pulskom FET-u s pulskim studentima-sportašima nizao sjajne rezultate na brojnim međunarodnim turnirima, između ostaloga baš i s odbojkašicama. Nije stoga čudno da se okružio vrhunskim suradnicima. U Upravnom odboru kluba su još i potpredsjednik Dalibor Brnas, tajnica Mirjana Tomašić, dosadašnji predsjednik Neven Bastijančić te legendarni trener Boris Breščić koji će biti sportski direktor, odnosno savjetnik, budući da i dalje s velikim uspjehom radi u Rusiji. Tu je i glasnogovornica i članica NO-a Gea Damjanović (Barbić), kao i provjereni trenerski kadar: Goran Jovanović, Tea Mavrić (Vitasović) i Lara Rovis. Ekipa koja doista budi nadu u povratak kultnog pulskog kluba u vrh hrvatske odbojke. Naravno, dug je put pred njima. I nimalo lagan. Svjesni su toga, ali znaju što žele i kako to ostvariti.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum